کار دانشجویی فعالیتی است که برخی از دانشجویان عزیز به صورت داوطلبانه از ابتدای شروع دوران تحصیل در دانشگاه به عنوان برای مهارت افزایی و توانمندسازی خود توأم با کسب درآمد در دوران دانشجویی برای خود در نظر می گیرند. یکی از چالش های مدیران صنایع و کارفرمایان، تأمین نیروی انسانی متخصص و با مهارت است. نیروی انسانی متخصص و با مهارت کافی ، می تواند فارغ التحصیل دانشگاههای ما باشد. پس بنابراین با رویکرد دانشگاه های نسل سوم و چهارم یا دانشگاههای کارآفرین، سوال پیش روی ما این است که چه کنیم تا سطح مهارت و توانمندی دانشجویان عزیز در زمان فارغ التحصیلی ارتقا یابد. آیا دوران دانشجویی را می توان به عنوان یک شغل در نظر گرفت و صرفاً به تحصیل و آموزش در دانشگاه پرداخت یا بهتر است همزمان با تحصیل در دانشگاه، دانشجویان به صورت اختیاری به یک کسب و کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول شوند.
در واقع عملکرد دانشجویان عزیز در زمینه کسب و کار دانشجو معمولاً به صورت یکی از ۳ حالت زیر است:
گروه اول:
دانشجویانی که در دوران تحصیل در دانشگاه، کسب و کاری را برای خود در نظر نمی گیرند و صرفاً با اتکا به آموزش از دانشگاه و حمایت مالی والدین وران تحصیل را می گذارند. در این حالت فارغ التحصیل دانشگاه مباحث تئوری و عملی فراگیری شده از دانشگاه را می داند و در بسیاری از مواقع در مباحث کسب و کار، مدیریت مالی و مهارت های نرم نیازمند آموزش های تکمیلی است. به علاوه بعضاً به اندازه کافی مهارت تخصصی و تجربه عملی مرتبط با رشته خود را ندارد.
گروه دوم:
دانشجویانی که همزمان با تحصیل در دانشگاه به یک کسب و کار و فعالیتی غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود می پردازند، این امر بیشتر بر مبنای تأمین مالی در دوران دانشجویی می باشد. این گروه از عزیزان دانشجو، بعضاً به دلیل تأمین مالی از مسیری غیرمرتبط با رشته تحصیلی، به تدریج نسبت به رشته تحصیلی و مباحث علمی رشته خود بی انگیزه می شوند و این امر منجر به ضعف در مهارت و تجربه و اندوخته های علمی دانشجو در زمان فارغ التحصیلی می شود.
گروه سوم:
دانشجویانی که کسب و کار و فعالیت ایشان در دوران دانشجویی مرتبط با دروس تخصصی و رشته تحصیلی شان می باشد. این گروه از دانشجویان عزیز در دوران دانشجویی توأم با کسب و کار و کسب درآمد به کسب مهارت و تجربه مرتبط با رشته تحصیلی خود می پردازند. آنچه در این مقاله خواهید خواند تجاربی است که از طریق طرحی جدید با عنوان طرح کاد پلاس اجرایی نموده ایم. هدف ما کمک به توانمندسازی و مهارت افزایی دانشجویان از طریق کار دانشجویی مرتبط با رشته تحصیلی شان و با حمایت والدین عزیز می باشد.
جهت مشاهده دوره های آموزش ایمنی همراه با دریافت گواهی نامه معتبر کلیک کنید.
مزایا و چالش های کار دانشجویی
دانشجویان در قالب کار دانشجویی در زمینه ای که فعالیت می نمایند، مهارت نیز کسب میکنند. دانشجویان در حین کار دانشجویی با محیط واقعی کسب و کار در بیرون از دانشگاه آشنا شده، دشواریهای محیط کار واقعی را احساس می کنند، معمولاً با کارهای اداری، نامه نگاری، اصول و فنون مذاکره، نحوه تعامل با مشتری، مباحث مالی، مدیریتی و … آشنا می شوند. اینگونه دانشجویان، شرایط مناسب تری را جهت یافتن شغل مناسب پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه خواهند داشت. به علاوه درآمد حاصل از کار دانشجویی، نیز می تواند یکی دیگر از مزایای کار دانشجویی باشد. دانشجویان عزیز توجه داشته باشید که درآمد بیشتر از طریق کار دانشجویی غیر مرتبط با رشته تحصیلی معمولاً منجر بی انگیزگی در آموزش مباحث دانشگاهی و افت مهارت و تجارب تخصصی شما می گردد. لذا تأکید ما بر کار دانشجویی مرتبط با رشته تحصیلی و مورد علاقه دانشجویان عزیز است و در این راه حمایت والدین گرامی نیز اهمیت دارد.
کار دانشجویی مرتبط با رشته تحصیلی دانشجو، می تواند یک رزومه کاری مفید برای زمان فارغ التحصیلی دانشجویان باشد. چرا که اکثر کارفرمایان در زمان جذب نیروی کار، خواستار سوابق کار از افراد داوطلب می باشند. به علاوه پروژه و پایان نامه دانشجویان، در صورتی که کار دانشجویی در محیط مرتبط با رشته تحصیلی دانشجو باشد، می تواند در محیط کار دانشجویی انجام شود و این خود یک رزومه کاری ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت برای دانشجو خواهد بود. دانشگاه ها می توانند در معرفی دانشجویان جهت فعالیت در محیط کار واقعی مرتبط با رشته تحصیلی همکاری بیشتری نمایند، این امر پویایی محیط دانشگاه، ارتباط بهتر دانشگاه با جامعه و صنعت و ارتقای تجربه و مهارت فارغ التحصیلان دانشگاه ها را به همراه خواهد داشت.
کار دانشجویی در حین مزایایی که دارد، چالش هایی نظیر درآمد کم و همچنین احتمال افت تحصیلی، کاهش انگیزه و نشاط علمی، در مواردی که دانشجو در کاری غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود فعالیت می نماید، را در بر دارد. بنابراین هدف از کار دانشجویی می بایست توانمندسازی، کسب تجربه و مهارت افزایی در حیطه تخصصی مرتبط با رشته دانشجویان عزیز باشد. در این راه هرچند دانشجویان درآمد اندکی داشته باشند با این حال کسب تجربه و مهارت موضوع کلیدی مورد توجه و حائز اهمیت برای همه کارفرمایان و صنایع جهت جذب نیروی کار است. بنابراین دانشجوی با تجربه و با مهارت در زمان فارغ التحصیلی، پتانسیل بیشتری جهت ایده پردازی، خلق ثروت، کارآفرینی و همچنین جذب شدن در بازار کار خواهد داشت.
کار دانشجویی در قالب طرح کاد پلاس
طرح کاد پلاس رویکردی جدید برای توانمندسازی و مهارت افزایی دانشجویان رشته های مختلف در سطح کشور است. این طرح از سه بخش مختلف تشکیل شده که شامل موارد زیر می باشد:
بخش اول کار دانشجویی در محیط واقعی مرتبط با رشته تحصیلی و مورد علاقه دانشجویان با حمایت جدی والدین دانشجویان است. در این بخش جلسات مشاوره و هم اندیشی با حضور دانشجو و والدین برگزار و با متناسب با رشته و مقطع تحصیلی دانشجو، محیط کار مناسب شناسایی تا دانشجوی متقاضی در روزهایی که کلاس درس دانشگاه ندارد با حمایت والدین در آن محیط کاری به فعالیت بپردازد. تمرکز در طرح کاد پلاس بر روی کسب مهارت و تجربه در حین تحصیل در دانشگاه می باشد. کار دانشجویی می تواند از ابتدای دوران تحصیل در دانشگاه شروع شود. دانشجویانی که در محیط های کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود فعالیت می نمایند دوران تحصیل با نشاط تر و جذاب تری داشته، همزمان با گذراندن واحد های درسی، با کاربرد واحدهای درسی خود آشنا شده و در زمان فارغ التحصیلی توانمند و دارای مهارت های بیشتری می باشند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طرح کاد پلاس کلیک نمایید.
بخش دوم دوره های آموزشی غالباً رایگان در حوزه مهارت های نرم و کارآفرینی است. در این بخش با حمایت متخصصین خیرخواه و نیک اندیش حوزه مهارت های نرم و کارآفرینی دوره های آموزشی آنلاین رایگان مرتبط با اصول و فنون مذاکره، کار تیمی، خلاقیت، ایده پردازی، کارآفرینی، مدیریت مالی، هوش هیجانی، تفکر نقادانه، طرز فکر، اعتماد به نفس و سایر حوزه های مرتبط با مهارت های نرم، مهارت های زندگی، کسب و کار و کارآفرینی که برای ورود به عرصه زندگی و کار نیازمند همه دانشجویان می باشد، برگزار می گردد. تا کنون دوره های زیادی در حیطه های مهارت های نرم و کارآفرینی در سامانه نمایشگاه مجازی باما برگزار شده و فیلم بسیاری از این دوره ها نیز به صورت رایگان در اختیار دانشجویان عزیز و عموم مردم قرار دارد.
جهت اطلاع از دوره های آموزشی و مشاهده فیلم های رایگان حوزه کارآفرینی و مهارت های نرم کلیک نمایید.
بخش سوم تشکیل پرونده خلاقیت می باشد. در واقع در این بخش تلاش می شود تا دانشجویان از ابتدای دوران تحصیل در دانشگاه، با کاربرد واحدهای درسی خود آشنا شده، روش های کسب درآمد از واحدهای درسی خود را بشناسند. با کسب و کار ها، شرکت ها و موسسات مرتبط با واحدهای درسی خود در ارتباط باشند. اختراعات و ابداعات مرتبط با واحدهای درسی خود را بشناسند و از طرفی بتوانند ایده پردازی کنند و متناسب با واحدهای درسی و دانشی که در دانشگاه می آموزند، ایده هایی مبتنی بر نیازهای صنعت و جامعه داشته باشند..
بر خود لازم می دانیم از کلیه مدرسین دوره های آموزشی HSE مرتبط با نمایشگاه مجازی باما و طرح کاد پلاس که محبت فرمودند در قالب دورههای آموزشی رایگان دانش و تجارب ارزشمند خود را در اختیار دانشجویان و سایر علاقمندان قرار دادند، تقدیر و تشکر نماییم. از طرفی از کلیه کسب و کارها، صنایع، معادن و مؤسسات مختلف فعال در کشور خواهشمندیم با مشارکت در طرح کاد پلاس، امکان کار دانشجویی برای دانشجویان داوطلب و علاقهمند به کسب مهارت و تجربه مرتبط با رشته تحصیلی دانشجویان را فراهم نمایند. کسب و کارهای عزیز می توانند رشته های تحصیلی دانشگاهی مورد نیاز خود را از طریق طرح کاد پلاس به دانشجویان عزیز اطلاع رسانی و از طرفی دانشجویان می توانند به صورت رایگان با مؤسسات، شرکت ها، صنایع و کسب و کارهای متقاضی دانشجویان طرح کاد پلاس آشنا شوند. موفقیت و پیشرفت همه دانشجویان عزیز، آرزوی ما در طرح کاد پلاس می باشد. در نهایت از کلیه کسانی که تمایل دارند در دورههای آموزشی آتی طرح کاد پلاس با انتقال تجارب و دانش خود مشارکت نمایند، دعوت می نماییم از طریق شماره تلفن ۰۹۱۹۰۴۲۲۷۸۰ با کارشناسان طرح کاد پلاس تماس حاصل فرمایند.