معرفی رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی

با توجه با خلأ موجود در زمینه تربیت نیروی انسانی برای بهداشت و ایمنی مواد غذایی، نیاز به رشته بهداشت و ایمنی، بیش از پیش احساس می شود و انتظار می رود که ظرف ۱۰ سال آینده دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، نیازهای اجرایی، پژوهشی و آموزشی، را از طریق بالا بردن سطح دانش و توانایی افراد، در امر ایمنی و بهداشت مواد غذایی در سطح منطقه بر طرف نموده و در جهت کاربردی بودن هرچه بیشتر این رشته، بتوانند در ارتقاء و حفظ سلامت انسان ها مفید و مؤثر واقع گردند. هدف کلی رشته مذکور، تربیت افرادی است که قادر باشند در سطح جامعه با انجام دادن آزمایشات لازم و تغییر نتایج آنها، شناسایی مخاطرات مواد غذایی در سطح جامعه و اجرا کردن روشهای مناسب در پیشگیری بیماری های ناشی از غذا بپردازند و در بهره برداری از روش های مفید، در بهبود و ارتقاء سلامت مواد غذایی مؤثر باشند.
نقش دانش آموختگان این رشته در مقطع کارشناسی ارشد شامل آموزش، پژوهش و خدماتی می باشد که برای هریک به طور نمونه مثالی عنوان گردیده است و عبارتند از:
برای دستیابی به مواد غذایی سالم و کاستن از عوارض متعدد آن به افرادی نیاز است که با مقولاتی مانند آلودگی های مواد غذایی، ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی، افزودنی های مجاز شامل: نگهدارنده ها، طعم دهنده ها، بافت دهنده ها، شناسایی سموم و مسمومیت ها و… آشنا بوده، توانمندی های مربوطه را کسب و در جهت تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت جامعه بکار گیرند. بدین ترتیب رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی، طراحی و در این برنامه آموزشی ارائه گردیده است.
دوره دکتری تخصصی این رشته، شاخه ای از علوم بهداشتی و عالی ترین سطح آموزشی می باشد که به امر تربیت نیروی انسانی متبحر در زمینه سلامت و ایمنی مواد غذایی، نظارت و کنترل عوامل خارجی و داخلی تأثیرگذار بر سلامت انسان می پردازد.
جایگاه شغلی دانش آموختگان این رشته در مقطع دکتری:
جهت دریافت فایل های برنامه آموزشی این رشته در دو مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری، می توانید به لینک های زیر مراجعه نمایید.
خروج از نسخه موبایل