فرصت های شغلی فارغ التحصیلان رشته مهندسی بهداشت محیط

یکی از آرزوهای دانش ­آموزان و خانواده­ های آنها موفقیت در کنکور و پذیرش در یک رشته تحصیلی مطلوب در دانشگاه­ ها است. معمولاً پس از اعلام نتایج، ثبت ­نام و چند وقتی بعد از شروع دوران تحصیل در دانشگاه، افراد بسیار شاداب و پرانرژی بوده و در هیاهوی ورود به دانشگاه می ­باشند. بعد از آن، بخشی از فکر و دغدغه دانشجویان مشغول واژه­ هایی نظیر انتخاب واحد، پیش­ نیاز، حذف اضطراری، دانشجوی نمونه، المپیاد کارآفرینی و … است.
 اما حقیقتاً فلسفه حضور دانشجویان در دانشگاه و وظایف دانشگاه­ ها چیست؟ رویکرد دانشگاه نسل اول، نسل دوم و نسل سوم چگونه است؟ هدف نهایی از تحصیل در دانشگاه چیست؟ چند درصد از فارغ ­التحصیلان رشته مهندسی بهداشت محیط در حال حاضر در شغلی مرتبط با تحصیلات خود فعال می ­باشند؟
خوشبختانه رشته مهندسی بهداشت محیط دارای گستره وسیعی از دروس بوده و دانشجویان طی دوران تحصیل واحدهای مرتبط با مباحث آب، فاضلاب، آلودگی هوا، پسماند و کلیات بهداشت محیط را می ­گذرانند. این واحدهای درسی در بخش ­های مختلف وزارت بهداشت، وزارت نیرو، وزارت صنایع، سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری ­ها، کلیه صنایع، بیمارستان ­ها، هتل ­ها و اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی کاربرد دارد. آنچه به صورت بسیار جدی باید مورد توجه دانشجویان و دانش ­آموختگان این رشته قرار گیرد، کسب مهارت و تجربه است. مولا علی علیه­ السلام می­ فرمایند: تجربه بالاتر از علم است.
یکی از اهداف نمایشگاه مجازی باما HSEE ایجاد تعامل بین واحدهای درسی گذرانده شده در دوران تحصیلات دانشجویی و شرکت ­ها و مشاغلی است که در سطح کشور در حال فعالیت می ­باشند.
در واقع دانشجویان رشته ­های مختلف اگر در طی دوران تحصیل و پس از آن با شرکت­ ها و مؤسسات فعال مرتبط با رشته خود، آشنا شده و به نحوی مطلوب در قالب کارآموزی، کارورزی، کارشناس فرایند، نماینده شرکت، کارشناس تحقیق و توسعه و کارشناس بهره ­­بردار با شرکت­ ها و مؤسسات در ارتباط باشند، تجربیات خوبی را می­ توانند کسب کنند و آینده شغلی بهتری خواهند داشت. به علاوه عناوین پایان نامه­ های کارشناسی ارشد و دکتری با کمک این نمایشگاه و رویکرد ارتباط دانشگاه با صنعت می ­تواند به سمت نیازهای تحقیق و توسعه (R&D) صنایع هدایت شود و این امر ضمن کاهش هزینه ­های دانشگاه ها، به توسعه اقتصاد دانش بنیان و اشتغال پایدار فارغ­ التحصیلان دانشگاه ها کمک نماید. اعتقاد ما بر این است که اگر دانشجویان و دانش­ آموختگان گرایش­ های مختلف رشته مهندسی بهداشت محیط، به نحوی مطلوب با سایت نمایشگاه مجازی باماHSE، محتویات و اهداف آن آشنا شوند، می ­توانند دانش تئوری خود را از طریق ارتباط با شرکت­ ها و مؤسسات ارائه ­دهنده خدمات (گروه اول) و گیرندگان خدمات (گروه دوم) به تجربه و ارتباطات کاری تبدیل نمایند.
عنوان واحدهای درسی
تخصصی گذرانده شده
کاربرد عملی مطالب فراگیری شده
با رویکرد آینده شغلی
شرکت ها و مؤسسات فعال مرتبط
با مطالب فراگیری شده
     
     
     
     
جهت استحضار منوهای اصلی و طبقه بندی شرکت های مرتبط با مهندسی بهداشت محیط موجود در نمایشگاه مجازی باماHSE به شرح زیر می ­باشد:
 بهداشت
 آب و فاضلاب
 آلودگی هوا
مدیریت پسماند
 آلودگی خاک، صوتی و پرتوها
  مدیریت بحران و شرایط اضطراری
مدیریت HSE و ارزیابی زیست محیطی
 HSEE در منازل، مجتمع­ های اداری و تجاری
آموزش و مشاوره  HSEE
 نرم افزارهای  HSEE
شرکت های کارآفرینی و کاریابی، کارجویان
انجمن ها­، کانون ­ها و سازمان های HSEE
ارتباط با نمایشگاه مجازی باما:

Website: www.bamahse.com

Telegram: @bamahse110

Instagram: bamahse

 Instagram: hsebama

 Linkedin: https://www.linkedin.com/in/bamahse

دکتر محمدتقی قانعیان

استاد گروه مهندسی بهداشت محیط

خروج از نسخه موبایل