تهویه موضعی (راهنمای ارزیابی و کنترل مواجهه با آلاینده های هوابرد محیط کار)

هدف سیستم تهویه صنعتی جمع‌آوری آلاینده‌های هوابرد محیط کار و جایگزین نمودن هوای پاک می‌باشد.

کاهش سطح غلظت آلاینده هوابرد محیط کار با دو استراتژی ترقیق غلظت آلاینده از طریق تزریق هوای پاک و کاهش غلظت آلاینده از طریق مکش آلودگی در منبع انتشار انجام می‌شود، که به ترتیب تحت عنوان تهویه ترقیقی و تهویه موضعی شناخته شده می‌باشند.

 سیستم تهویه ترقیقی بر‌اساس تلفیق حجم مشخصی از هوای پاک با هوای آلوده، به‌منظور کاهش غلظت نهایی به حدود قابل قبول، طراحی و محاسبه می‌شود. این روش، با توجه به مکانسیم کنترلی مورد استفاده، صرفاً برای آلاینده‌های گاز، بخار و میست کاربردی است.

به‌کارگیری سیستم‌ تهویه ترقیقی به‌عنوان راهکار کنترل مواجهه بهداشتی، مستلزم وجود شرایط ویژه از جمله سمیت متوسط، نرخ تولید نسبتاً ثابت آلاینده و نیز دور‌بودن منبع انتشار از محدوده تنفسی اپراتور است.

همچنین به منظور کنترل مخاطرات ایمنی گازها و بخارات قابل‌اشتعال در محیط محصور، برای کاهش غلظت گاز و بخار انتشاری به زیر حدود انفجار و اشتعال، از سیستم تهویه ترقیقی استفاده می‌‌شود.

 سیستم تهویه موضعی براساس مکش و جمع‌آوری آلاینده در منشأ تولید، به‌منظور پیشگیری از انتشار آلاینده در منطقه تنفسی اپراتور طراحی و محاسبه می‌شود. در این روش، با توجه به ربایش غلظت قابل ملاحظه مواد شیمیایی، انتخاب جنس اجزای سیستم، تحت تأثیر خواص فیزیکوشیمیایی آلاینده مکشی صورت می‌پذیرد.

همچنین با توجه به الزامات بهداشتی، ایمنی و زیست‌محیطی، معمولاً به دستگاه تصفیه‌کننده نیاز است. با توجه به مطالب بالا، اجزای اصلی سیستم تهویه موضعی عبارت از هود، کانال، تصفیه‌کننده، هواکش و دودکش می‌باشد.

در‌صورتی‌که حجم هوای مکشی قابل‌توجه باشد، به‌منظور برطرف‌کردن مشکلات ناشی از فشار منفی، هوای پاک جایگزین در نظر گرفته می‌شود. عموماً سیستم‌ تهویه موضعی در مقایسه با سیستم تهویه ترقیقی، به حجم هوای بسیار کمتری نیاز دارد. بنابراین، هزینه اتلاف گرمایش/ سرمایش محیط کار بسیار کمتر خواهد بود.

معرفی کتاب

تهویه موضعی (راهنمای ارزیابی و کنترل مواجهه با آلاینده های هوابرد محیط کار)


 

 

۱۵% تخفیف با سفارش آنلاین از طریق فرم درخواست کتاب: www.ecivs.co/market 

کتاب تهویه موضعی با تمرکز بر روشهای طراحی و محاسبات سیستم تهویــه موضـعی، مشتمل بر یـازده فصل در زمینه ارزیابی و کنترل مواجهه با آلاینده‌های هوابـرد محیـط کار تألیف شده است:

فصل ۱: مشخصات آلاینده‌های هوابرد محیط کار

فصل ۲: ارزیابی ریسک مواجهه با آلاینده‌های هوابرد

فصل ۳: مشخصات هوا و تحولات سایکرومتریک

فصل ۴: مبانی و محاسبات تهویه موضعی

فصل ۵: مشخصات هودهای آزمایشگاهی و کابینتهای ایمنی بیولوژیک

فصل ۶: مراحل طراحی و بالانس سیستم تهویه موضعی

فصل ۷: انتخاب هواکش و تعیین مشخصات الکتروموتور، سامانه انتقال قدرت و لرزه‌گیر

فصل ۸: مشخصات و جانمایی دودکش خروجی

فصل ۹: ملاحظات طراحی سیستم تهویه موضعی

فصل ۱۰: تشریح روش طراحی و محاسبات در یک سیستم تهویه موضعی چندشاخه

فصل ۱۱: ابزارها و روشهای تست و پایش عملکرد اجزای سیستم تهویه موضعی

همچنین اطلاعات تکمیلی طراحـی و محاسبات، در قالب پـانزده پیوست برای بهره‌برداری اساتید، متخصصان و دانشجویان فعال در زمینه مهندسی و ساخت سیستم‌های تهویه موضعی ارائه گردیده است.

برای دانلود مشخصات و فهرست کتاب کلیک کنید.
شرکت ایرانیان حامی صنعت شرق: ارائه خدمات طراحی، محاسبه فنی، اجرا، نصب و راه‌اندازی پروژه‌های تهویه صنعتی
برای آشنایی بیشتر با خدمات شرکت ایرانیان حامی صنعت شرق به آدرس https://www.ecivs.co  مراجعه کنید.
خروج از نسخه موبایل