عنوان دوره آموزشی: آموزش ریگری و ایمنی باربرداری

وبینار برگزار شده

مدرس: مهندس ناصر ملکی، کارشناسی ارشد مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست، مدیر ایمنی کارخانه میراب (تولید کننده شیرآلات صنعتی)

یکی از مهم ترین عملیات اجرایی در واحدهای صنعتی حمل و جابجایی بار، تخلیه و بارگیری به کمک وسایل نقلیه می باشد. تعداد قابل توجهی از حوادث در این بخش از صنایع دیده می شود. بنابراین توجه به نکات ایمنی باربرداری ضروری است. ریگر در عملیات باربرداری فردی است که آموزش های لازم درباره حمل و جابجایی ایمن بار و انواع روش های بستن بار را فرا گرفته و با هماهنگی های لازم با راننده جرثقیل، بار و تجهیزات را جابجا می کند.

نمایشگاه مجازی باما HSE، یک فضای رایگان دائمی جهت تبلیغات کلیه شرکت های حوزه ایمنی بالابر، جرثقیل، پله برقی و آسانسور از جمله شرکت فنی مهندسی رهنمون صنعت پویا، شرکت روشاک پایا کنترل، شرکت بهداد صنعت آریان و ... در اختیار فعالان این حوزه قرار داده است. برای ثبت رایگان کسب و کار خود یا تبلیغات در سایت کلیک کنید.

دانلود فایل محتوای وبینار آموزش ریگری و ایمنی باربرداری

ریگری: در گذشته ریگر به فردی گفته می‌شد که مسئول باز و بستن بادبان کشتی ها بود. امروزه ریگر در عملیات بار برداری به فردی اطلاق می‌شود که آموزش‌های لازم درباره حمل و جابجایی ایمن بار و انواع روش های بستن بار را فرا گرفته و با هماهنگی های لازم با راننده ی جرثقیل بار و تجهیزات را جا به‌ جا می‌کند.

چند نکته ایمنی مهم در خصوص سرویس و نگهداری جرثقیل های متحرک:

  1. برای انجام هرگونه عملیات تعمیراتی جرثقیل را در محلی که برای این کار مشخص شده است مستقر کنید.
  2. قلاب دستگاه را پایین آورده و محکم به جای ببندید.
  3. بوم جرثقیل را در تاحد ممکن پایین آورده و آن را محکم کنید.
  4. کلیه کنترل‌ها را در وضعیت خاموش قرار دهید و تمام ابزارهای عملیاتی را به وسیله ترمز، ضامن یا سایر تجهیزات برای جلوگیری از حرکت ناخواسته قفل کنید.
  5. در زمان تعمیرات دستگاه را خاموش کنید.
  6. نیرویی محرکه دستگاه را متوقف کنید.

از جمله خطرهای حادثه‌ساز مرتبط با کار ریگری می توان موارد زیر را نام برد:

  1.  ناآگاهی ریگر از ظرفیت مجاز تجهیزات باربرداری
  2. ناآگاهی ریگر نسبت به تجهیزات خراب و به کارگیری آنها
  3. آشنا نمودن ریگر از شاخص‌هایی که باعث کاهش ظرفیت چرثقیل می‌شود
  4. استفاده از تجهیزات ناایمن
  5. استفاده از تجهیزات ناایمن
  6. شرایط بد آب و هوایی
  7. خطر تماس با خطوط انتقال برق

وظایف و مسئولیت ها و نکات ایمنی مربوط به ریگری:

  1. ریگر باید دوره‌های آموزشی لازم را قبل از شروع کار طی نماید و گواهینامه مخصوص پایان دوره یا کار ریگری دریافت کند. معمولا برای آموزش ریگری دو سطح مطرح است. سطح مقدماتی یا ریگر درجه ۲ و سطح پیشرفته یاریگر درجه 2.
  2. ریگر باید دانش مقدماتی در زمینه ریاضیات و درک فرمول موجود و مرتبط با کار را داشته باشد.

 

"شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا، دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد."

نظرات و پیشنهادات

حامیان