عنوان دوره آموزشی: ایمنی سازی محوطه کارگاه های صنعت ساختمان

ایمنی سازی محوطه کارگاه های صنعت ساختمان
وبینار برگزار شده

مدرس: مهندس مجید سنجری: کارشناس ایمنی صنعتی دانشگاه علامه قزوینی، سرپرست واحد HSE گروه بین المللی اکسون، 15 سال سابقه کار در واحد HSE، ایمن سازی محوطه کارگاهی در صنعت ساختمان، ابنیه و تأسیسات، دارای SAFETY AWARD پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس

خلاصه وبینار

معنای کلمه HSE: سلامت، ایمنی و محیط زیست.

  • سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف در جهت حفاظت از محیط زیست و به کارگیری اصول و قوانین ایمنی در هنگام کار، اصول و سیستم های مدیریتی مشخصی در زمینه فعالیت خود تعیین نموده اند که این سیستم مدیریت را HSEمی‌نامند. عدم توجه به این سیستم مدیریتی، هزینه سنگینی را به شرکت ها تحمیل نمود و  لذا پیشگیری از حوادث، کاری منطقی خواهد بود. مهم ترین و اصلی‌ترین کاربردهای HSE تأمین امنیت تجهیزات، تأسیسات و کارکنان شرکت می باشد.

ایمنی در کارگاه ساختمانی:

 در تجهیز کارگاه باید تمامی انواع وسایل و نیروی انسانی مورد نیاز برای حفاظت از افراد محل کارگاه، تجهیزات و ماشین آلات در مقابل عوامل اقلیمی، حریق، جانوران و غیره فراهم شده باشد:

  1. ایمنی و بهداشت محیط کارگاه
  2. ایمنی تأسیسات، ماشین آلات و غیره
  3. مسائل ایمنی که در مورد ادوات برقی باید بررسی شوند
  4. مقررات ایمنی در ماشین آلات ساختمانی
  5. ایمنی پل ها، نرده ها، حفاظ ها، حفره ها
  6. و...

کاربرد HSEدر پروژه های ساختمانی:

 با توجه به اهمیت حوزه ایمنی در کارگاه ساختمانی، آیین نامه های حفاظت فنی و بهداشت کار مصوب شورای عالی حفاظت فنی به تعداد بیش از 65 سرفصل با موضوعات کاربردی در مشاغل صنایع، جهت پیاده‌سازی حداقل‌های ایمنی و پیشگیری از بروز حوادث و ممانعت از تحمیل خسارات تدوین گردیده است که در ادامه به برخی از آنها که در کارگاه های ساختمانی و عمرانی مورد استفاده قرار می گیرد اشاره می‌شود:

  1.  آیین نامه حفاظتی کارگاه های ساختمانی
  2. آیین نامه ایمنی در کارگاه ساختمانی
  3. آیین نامه ایمنی کار در ارتفاع
  4. آیین نامه ایمنی ماشین های لیفتراک
  5. پیشگیری و مبارزه با آتش سوزی در کارگاه

بررسی ضوابط ایمنی در کارگاه ساختمانی:

 تأمین ایمنی، آسایش، بهداشت، بهره برداری مناسب و صرفه اقتصادی فرد و جامعه از اصلی‌ترین اهداف مقررات ملی ساختمان محسوب می شود. آنچه مقررات ملی ساختمان را از سایر قوانین متمایز می سازد، الزامی بودن، اختصاری بودن و سازگار بودن آن با شرایط کشور از حیث نیروی انسانی ماهر، کیفیت و کمیت مصالح ساختمانی، توان اقتصادی و اقلیم محیط می باشد، تا از این طریق نیل به هدف های پیش گفته ممکن گردد.

قانون کار:

یکی از قوانین جاری کشور است و برای کسانی که می‌خواهند در پروژه‌های عمرانی و ساخت و سازها در هر سمت و مقامی فعالیت کنند، باید با قانون کار حداقل حوزه عملکرد خودشان آشنا باشند.

نظارت بر عملکرد HSE پیمانکار در حین اجرا نیز با معیارهای زیر قابل سنجش خواهد بود:

  1. بازدید های دوره HSE
  2. گزارش دهی، بررسی و تجزیه و تحلیل حوادث
  3. آموزش HSE
  4. تعیین مسئول کارشناسی hse در پروژه ها
  5. ضبط و ربط در محیط کار

چک لیست HSE:

همانگونه که اشاره شد، چک لیست ایمنی برای کنترل میزان پیروی از دستور عمل های ایمنی، بهداشت و محیط زیست پروژه hse plan در محیط کارگاه مورد استفاده قرار می گیرد.

 

نظرات و پیشنهادات

حامیان