عنوان دوره آموزشی: بازرسی فنی لیفتراک
مدرس: مهندس محمدرضا شصتی: کارشناس ارشد HSE، مهندس حامد مبارکی سهرابی: کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش ایمنی، سلامت و محیط زیست
خلاصه وبینار
بازرسی: مجموعه اقداماتی که توسط فرد یا افرادی طبق استاندارد و دستورالعمل خاصی در جهت تأیید کیفیت یک فرایند انجام می گیرد را بازرسی می گویند.
خصوصیات یک بازرس ایمنی در بازرسی از لیفتراک:
- آشنا با نحوه عملکرد سیستم های مختلف بکار رفته در لیفتراک
- شناخت انواع لیفتراك (بنزینی، دیزلی، گازی و برقی)
- آشنا با آیین نامه های تدوین شده در خصوص ایمنی کار با لیفتراک
- داشتن مهارت لازم جهت بازرسی ایمنی از لیفتراک
- داشتن تجربه لازم جهت شناسایی موارد غیر ایمن در لیفتراک
- داشتن آموزش لازم جهت بازرسی لیفتراک
چرا لیفتراک نیاز به بازرسی دارد؟
- در ایران مطابق با قانون حفاظت و بهداشت کار تمام کارفرمایان یا صنعتگران باید همه لیفتراک های فعال خود را حداقل یکبار در سال مورد بازرسی قرار دهند.
- بازرسی لیفتراک در خارج از ایران مطابق با استاندارد سازمان ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا OSHA می باشد که همه لیفتراک های فعال سالانه باید مورد بازرسی قرار گیرند.
بازرسی قبل از شروع به کار:
• حتما نماینده ایمنی کنار اپراتور قرار بگیرد تا از نحوه کنترل اپراتور آگاه باشیم.
استانداردهای تولید:
استانداردهای تولید برای همه چنگال ها براساس ویژگی های کلیدی مشترک است:
- فرآیند تولید مبتکرانه و کاملاً خودکار.
- فولاد با کیفیت دارای ویژگی های خوب جوشکاری و مقاومت شدید در برابر سایش.
- جوشکاری خودکار قلاب های بالا و پایین با سیستم رباتیک، اعطای کیفیت بهتر جوشکاری، تکرار کیفیت با کیفیت و سرعت پردازش بالاتر.
- عملیات حرارتی کامل با سخت شدن و حالت پذیری کل چنگال، ارائه بهترین کیفیت و ویژگی های قابلیت اطمینان.
ليفتراک: ماشينی است دارای يک دكل، شاخک و ملحقات كه با توجه به نوع فعاليت برای حمل و نقل، جابجائی و انبارنمودن بارها در اشكال و ظرفيت های مختلف طراحی و ساخته می شود و متناسب با نوع كار و محيط از سوخت های فسيلی، گاز يا برق استفاده می كند.
هدف آيين نامه ايمنی ماشين های ليفتراک:
به منظور تأمين و ارتقاء سطح ايمنی و حفاظت نيروی كار و همچنين صيانت نيروی انسانی و منابع مادی كشور و ايمن سازی محيط كارگاه ها و پيشگيری از حوادث منجر به صدمات جـانی و خـسارات مـالی مقررات اين آئين نامه به استناد ماده 85 قانون كار جمهوری اسلامی ايران تدوين گرديده است.
"شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا، دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد."