عنوان دوره آموزشی: بیماری های شغلی در کارکنان کارگاه های صنایع چوب و درودگری

بیماری های شغلی در کارکنان کارگاه های صنایع چوب و درودگری
وبینار برگزار شده

جناب آقای دکتر امیر هوشنگ مهر پرور

متخصص طب کار و بیماری های شغلی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

حضور در دوره آموزشی برای عموم رایگان

اعطای گواهینامه معتبر رایگان به دانشجویان طرح مهارت افزایی (طرح کاد پلاس)

هزینه دریافت گواهی نامه معتبر برای سایر شرکت کنندگان در دوره آموزشی (100 هزار تومان)

گواهی پایان دوره: گواهی پایان دوره توسط شرکت آتی سلامت محیط و کار پویا اعطا می گردد. این شرکت دارای مجوز آموزشی از مرکز تحقیقات وزارت کار و سازمان فنی و حرفه ای کشور می باشد.

برای دانلود جزوه آموزشی بیماری های شغلی در کارکنان کارگاه های صنایع چوب و درودگری کلیک کنید.

با عنایت به وبینار فوق، مطلب زیر می تواند برای شما مفید باشد.

بیماری های شغلی در کارگران صنعت چوب

نجاری و درودگری یک صنعت قدیمی و ضروری است که قرن هاست وجود داشته و مبلمان، مصالح ساختمانی و انواع دیگر محصولات چوبی را در اختیار ما قرار می دهد. با این حال، مانند هر صنعت دیگری، کار در کارگاه‌های چوب مجموعه‌ای از خطرات بهداشت شغلی خاص خود را دارد، از جمله خطر ابتلا به بیماری‌های شغلی. در ادامه، ما بیماری های شغلی که معمولاً با کار در کارگاه های صنعت چوب مرتبط است را بررسی خواهیم کرد و به اقدامات پیشگیرانه برای ارتقا سلامت و ایمنی کارگران می پردازیم.

انواع بیماری های شغلی مرتبط با صنعت چوب
  • آسم شغلی: یکی از شناخته شده ترین بیماری های شغلی مرتبط با صنعت چوب، آسم شغلی است. خاک اره، محصول جانبی فعالیت های نجاری مانند اره کردن، سنباده زدن و برش است و می تواند در هوا پخش شود و توسط کارگران استنشاق شود. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض خاک اره می تواند منجر به ایجاد آسم شود. آسم یک بیماری مزمن تنفسی که با التهاب و باریک شدن راه های هوایی مشخص می شود. علائم آسم شغلی ممکن است شامل سرفه، خس خس سینه، تنگی قفسه سینه و تنگی نفس باشد. برای جلوگیری از آسم شغلی، کارفرمایان باید کنترل‌های مهندسی مانند سیستم‌های تهویه مکنده موضعی را برای جمع‌آوری خاک اره در منبع اجرا کنند و تجهیزات محافظ تنفسی مانند ماسک را برای کارگران فراهم کنند. برای کارفرمایان صنعت چوب مهم است که با اجرای برنامه های جامع بهداشت و ایمنی شغلی، سلامت و ایمنی کارگران خود را در اولویت قرار دهند. این برنامه ها باید شامل نظارت منظم بر کیفیت هوای محل کار برای اطمینان از اینکه سطح خاک اره در محدوده ایمن است، دسترسی کارگران به برنامه های مراقبت پزشکی برای نظارت بر سلامت تنفسی آنها و انجام آموزش منظم در مورد استفاده صحیح از تجهیزات حفاظت فردی باشد.
  • درماتیت تماسی: کارگران نجاری اغلب با انواع مختلف چوب و همچنین مواد شیمیایی مانند نگهدارنده چوب و چسب در تماس مستقیم هستند. تماس طولانی مدت پوست با این مواد می تواند منجر به ایجاد درماتیت تماسی شود، یک بیماری پوستی که با قرمزی، خارش و التهاب مشخص می شود. برای جلوگیری از درماتیت تماسی، کارفرمایان باید تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش و لباس‌های آستین بلند را برای کارگران فراهم کنند و همچنین از رعایت بهداشت دست‌ها و استفاده از کرم‌های بازدارنده اطمینان حاصل کنند.
  • کاهش شنوایی: ماشین آلات نجاری مانند اره ها، رنده ها و سنباده ها می توانند سطح بالایی از سر و صدا ایجاد کنند که می تواند به ساختارهای ظریف گوش داخلی در طول زمان آسیب برساند. برای جلوگیری از کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا، کارفرمایان باید اقدامات کنترل صدا مانند محصور کردن ماشین‌های پر سر و صدا در محفظه‌های عایق صدا، ارائه وسایل حفاظت شنوایی به کارگران مانند گوش‌گیر یا گوش‌بند و اجرای برنامه حفاظت شنوایی را اجرا کنند.
  • اختلالات اسکلتی عضلانی (MSDs): علاوه بر این، کارگران صنعت چوب به دلیل نیازهای فیزیکی کارشان در معرض خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی (MSDs) هستند. دوره های طولانی مدت ایستادن، بلند کردن مواد سنگین و انجام کارهای تکراری می تواند منجر به MSD مانند کمردرد، سندرم تونل کارپال و تاندونیت شود. برای جلوگیری از MSD، کارفرمایان باید ایستگاه‌های کاری طراحی کنند که شیوه‌های کار ارگونومیک را ترویج کنند، آموزش تکنیک‌های بلند کردن مناسب را ارائه دهند و استفاده از وسایل کمکی را تسهیل کنند.
  • بیماری های ناشی از ارتعاش و لرزش: لرزش ایجاد شده در ابزارهای صنایع چوب و درودگری منجر به بیماری انگشتان سفید یا سندرم ارتعاش دست و بازو (HAVS) می شود. این امر به ویژه هنگامی که از تجهیزات مناسب میراکننده ارتعاش استفاده نشود یا اگر کارگری از یک ابزار مرتعش برای ساعت های متوالی در طول یک روز کاری استفاده کند، بسیار خطرناک است. کارگران باید در مورد خطرات کار با ابزارهای مرتعش آموزش ببینند.
  • بیماری های ناشی از مواجه با مواد شیمیایی: عملیات پرداخت و رنگ زنی به دلیل میزان و خصوصیات فیزیکی مواد شیمیایی درگیر، طیف وسیعی از خطرات بهداشتی و ایمنی را به همراه دارد. برای محافظت بهتر از کارکنان در برابر خطرات شیمیایی مربوط به عملیات پرداخت، مواد شیمیایی خاص مورد استفاده در این مرکز را شناسایی کرده و برای تعیین کنترل های لازم به استانداردهای مناسب رجوع کنید. اصول کلی ایمنی و بهداشت کار با مواد شیمیایی توسط مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کارِ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تبیین شده است.
خلاصه ای از بیماری های شغلی مرتبط با صنعت چوب

کار در کارگاه های صنعت چوب چندین خطر برای سلامت شغلی را ارائه می دهد که می تواند منجر به ایجاد بیماری های شغلی مانند آسم، درماتیت تماسی، کاهش شنوایی ناشی از صدا و اختلالات اسکلتی عضلانی شود. کارفرمایان موظف به کاهش این خطرات با اجرای اقدامات پیشگیرانه مانند کنترل های مهندسی، تجهیزات حفاظت فردی، اقدامات کنترل صدا و شیوه های کار ارگونومیک هستند. با اولویت دادن به سلامت و ایمنی کارگران، می توانیم اطمینان حاصل کنیم که صنعت چوب برای سال های آینده یک بخش پایدار و ایمن باقی می ماند.

 

"شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا، دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد."

نظرات و پیشنهادات

  • الله بخش عیسی زهی فرد
    1403-06-26 13:56:33

    سلام گواهینامه صادرمیشه

  • پاسح کارشناس سایت

    سلام دوست عزیز، پس از پایان وبینار شما می توانید برای دریافت گواهینامه وبینار بیماری های شغلی در کارکنان کارگاه های صنایع چوب و درودگری، از طریق پنل کاربری تان اقدام کنید. و در صورتیکه نتوانسته اید در وبینار شرکت کنید می توانید از محتوای آموزشی مربوطه به صورت آفلاین استفاده کنید و در نهایت از گواهینامه مربوطه برخوردار شوید. لطفا برای دریافت راهنمایی بیشتر با شماره 09190422780 تماس بگیرید.