عنوان دوره آموزشی: اسکان اضطراری و مدیریت اردوگاه در بلایا
وبینار آموزشی با حضور
مدرس: حمیدرضا سلیمان نژاد:
کارشناس ارشد علوم سیاسی، کارشناس و مدرس امداد و نجات، مدرس مدیریت بحران و پدافند غیر عامل
گواهی پایان دوره توسط شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا صادر می گردد. این شرکت دارای دارای مجوز آموزشی از مرکز تحقیقات وزارت کار و سازمان فنی و حرفه ای کشور می باشد.
دوره آفلاین: اگر امکان شرکت در دوره آنلاین اسکان اضطراری و مدیریت اردوگاه در بلایا را نداشته اید، جهت شرکت در دوره آفلاین و دریافت راهنمایی بیشتر با شماره 09190422780 تماس بگیرید تا تیم باما HSE به شما کمک کنند.
مقدمه:
حوادث غیرمترقبه اتفاقاتی هستند که بطور ناگهانی و گاهی اجتناب ناپذیر اتفاق افتاده و به علت گستردگی تاثیر بر منابع مادی و انسانی خارج از ظرفیت محیط جوامع می باشد.البته در صورتیکه بدون کمکهای ملی و بین المللی باشد تبدیلبه فاجعه های انسانی میگردند.اقدامات پس از بحران که شامل : اسکان اضطراری و مدیریت اردوگاه در بلایا و بهسازی محیط در شرایط اضطراری جهت مردم آسیب دیده می باشد توسط سازمان ها انجام می شود. البته مردم رضایت کاملی از نحوه مدیرت بحران ندارند چون مشکلاتی از قبیل: توزیع بیش از حد نیاز چادر در مناطق آسیب دیده، عدم رعایت اصول و استانداردها در برقراری اردوگاه و اسکان آسیب دیدگان، و شرایط بد روحی و روانی و... از عوامل عمده می باشد.
موضوعات مرتبط: مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در سیستم های تأمین آب شرب، احمد غلامیان میراب
سرفصل وبینار:
اجزاء اردوگاه
بحران
ارکان مدیریت بحران
تخلیه اضطراری
روشهای سکونت گزینی پس از بحران
اسکان موقت
اسکان دائم
مدل های پیشنهادی برای ایجاد اردوگاه اسکان
خلاصه وبینار:
آوارگی و بی خانمانی و نداشتن سرپناه، اولین ضربه روحی وقوع مصیبت به افراد آسیب دیده خواهد بود. همانطور که ذکر شد یکی از روش های اسکان اضطراری، سکونت در اردوگاه می باشد. بنابراین ضروری است که امدادگران، اولویت ایجاد یک اردوگاه موقت را در نظر داشته و با برپائی سریع یک اردوگاه چادری، آماده اسکان آسیب دیدگان باشد.
اجزاء اردوگاه:
- سرپناه
- تامین آب
- امکانات بهداشتی
بحران:
صورتی به حادثه بحران اطلاق میشود که سازگاری با آن با توجه به منابع موجود فراتر از توان جامعه باشد و برای جبران پیامدها و خسارات های آن نیازمند کمک های ملی یا بین المللی باشد.
ارکان مدیریت بحران:
- جستجو و نجات
- مدیریت بهداشت عمومی درمان، دارو و مقابله با بیماریها
- مدیریت اجساد و سیستم تشخیص هویت
- و...
تخلیه اضطراری:
عبارت است از انتقال آسیبدیدگان از حوادث طبیعی یا مهاجرین و آوارگان از خانه و کاشانه و دیار خود ناشی از منازعات ملی و منطقهای به محل امن در خارج از منطقه تهدید
روشهای سکونت گزینی پس از بحران:
- اردوگاهی
- پراکنده
- ترکیبی
اسکان موقت:
تامین سرپناه مناسب و حداقلی جهت آسیبدیدگان با فراهم نمودن امکانات اولیه زیستی، بهداشتی اجتماعی و ...
اسکان دائم:
فراهم ساختن مسکن دائمی مناسب با نیازهای مختلف آسیب دیدگان با حفظ شان و کرامت انسانی آنان منطبق بر آئین نامه های ملی و بین المللی
مدل های پیشنهادی برای ایجاد اردوگاه اسکان:
- مدل خطی
- مدل شطرنجی
- مدل شعاعی
"شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا، دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد."