عنوان دوره آموزشی: آیین نامه اجرایی طرح امنیت کشتی ها و تسهیلات بندری راهکارهای اجرایی بهینه با استفاده از ISO28000
مدرس:
کاپیتان عباس فرخ نژاد: کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشجوی دکترای مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران، سرپرست ترمینال دریایی نفتی لاوان، مدرس دوره های آموزشی سازمان بنادر و دریانوردی، مشاور شرکت های تولیدی، تجاری و کشتیرانی
بامایی عزیز اگه فکر میکنی مطالب این وبینار برات مفیده، توصیه میشه نسخه کامل وبینار را در آپارات سایت نمایشگاه مجازی باما HSE تماشا کنی.
خلاصه وبینار:
- آخرین حمله تروریستی که در خلیج فارس انجام شد مربوط به چه زمانی است؟
پاسخ: یکی از مهمترین حملاتی که اگر خنثی نمی شد می توانست منجر به یک فاجعه نفتی شود، مربوط به مین گذاری بصره بود. این مین دریایی اگر خنثی نمی شد علاوه بر فاجعه نفتی، می توانست باعث مرگ تعدادی از افراد شود.
- آیین نامه های امنیتی چه ارتباطی با HSE دارد؟
گاها چنین سؤالاتی گمراه کننده توسط برخی افراد طرح می شود، ولی باید بدانیم که آیین نامه هایی که وجود دارد و توسط دولت به تصویب رسیده است مباحث امنیت عملیاتی را در بر می گیرد که در ارتباط با سلامت کشتی ها است. در واقع مسئول HSE که مشغول به کار است در صورتی که با آیین نامه ها و استاندارد ها آشنایی نداشته باشد به هیچ عنوان نمی تواند به وظایف خود عمل کند.
چند نکته قابل ذکر:
- هر کشتی باید یک افسر امنیتی داشته باشد .
- افسر امنیتی کشتی باید حتما با افسر امنیتی شرکت کشتی رانی و افسر امنیتی تسهیلات بندری که قصد عزیمت به آن را دارد در ارتباط باشد. که متأسفانه اکثر مواقع به این نکته توجه نمی شود.
- طرح امنیتی کشتی در 3 سطح وجود دارد.
- هر کشتی باید مدارک و سوابق کشتی را که حتما هم باید بروز باشد، همراه داشته باشد.
تعریف تسهیلات بندری: از نظر مقررات عبارت است از آنچه توسط مسئول بالای امنیتی یا دولت های متعهد تعیین می شود. در حقیقت جایی که تعامل میان بندر و کشتی صورت می گیرد، مثل بندر عباس، بندر شهید رجایی، بندر بوشهر و ... . پس می توان گفت که تمامی بندر ها را شامل می شود.
کنترل مناطق حساس یکی از موارد مهم است که فقط افراد مجاز می توانند دسترسی داشته باشند. مثل دکل های مخابراتی یا نیروگاه های تولید برق یا دستگاه های شیرین کننده آب در جزایر که اگر به این تجهیزات آسیبی برسد عملا برطرف کردن تمام نیاز های آبی جزیره مختل می شود.
- طرح ها باید به تصویب دولت و سازمان بنادر برسد. زیرا این سازمان مسئول اجرای کنوانسیون های دریایی مصوب سازمان جهانی دریا نوردی است.
"شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا، دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد."
رشته های دانشگاهی مرتبط
سلامت در بلایا و فوریت ها ، بهداشت حرفه ای ، مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار ، مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) ، مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست ، سلامت در حوادث و بلایا ، مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار ، مهندسی ایمنی صنعتی ، مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی) ، ایمنی، سلامت و محیط زیست و صنایع (HSE) ، ایمنی صنعتی و محیط کار ، توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث ، امداد سوانح ،