عنوان دوره آموزشی: ایمنی زیستی در علوم پزشکی

وبینار برگزار شده

وبینار آموزشی با حضور

سرکار خانم دکتر چیمن کرمی: عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو کمیته ایمنی زیستی

حضور در دوره آموزشی برای عموم رایگان

هزینه دریافت گواهی نامه معتبر برای دانشجویان: 50 هزار تومان

هزینه دریافت گواهی نامه معتبر برای سایر شرکت کنندگان در دوره آموزشی: 100هزار تومان

گواهی پایان دوره توسط شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا صادر می گردد. این شرکت دارای دارای مجوز آموزشی از مرکز تحقیقات وزارت کار و سازمان فنی و حرفه ای کشور می باشد.

دوره آفلایناگر امکان شرکت در دوره آنلاین ایمنی زیستی در علوم پزشکی را نداشته اید، جهت شرکت در دوره آفلاین و دریافت راهنمایی بیشتر با شماره  09190422780 تماس بگیرید تا تیم باما HSE به شما کمک کنند. 

جهت دریافت جزوه آموزشی وبینار کلیک نمایید.

با عنایت به وبینار فوق، مطلب زیر می تواند برای شما مفید باشد.

مقدمه ای بر ایمنی زیستی

ایمنی زیستی یک جنبه حیاتی از تحقیقات علمی و کارهای آزمایشگاهی است که بر جلوگیری از انتشار تصادفی عوامل بیولوژیکی مضر تمرکز دارد. این شامل طیف وسیعی از اقدامات و پروتکل های طراحی شده برای محافظت از محققان، محیط زیست و عموم مردم در برابر خطرات احتمالی مرتبط با کار با مواد بیولوژیکی است.

در سال های اخیر، با پیشرفت بیوتکنولوژی و استفاده روزافزون از موجودات دستکاری شده ژنتیکی (GMOs)، اهمیت ایمنی زیستی بیش از پیش قابل توجه شده است. اطمینان از حمل، نگهداری و دفع ایمن مواد بیولوژیکی برای جلوگیری از هر گونه عواقب ناخواسته ای که ممکن است در اثر استفاده از آنها به وجود آید، ضروری است.

هدف اولیه ایمنی زیستی به حداقل رساندن یا حذف خطرات مرتبط با کار با عوامل بیولوژیکی است. این شامل میکروارگانیسم ها، سموم و سایر مواد بیولوژیکی است که پتانسیل ایجاد آسیب را دارند. با اجرای اقدامات ایمنی مناسب، محققان می توانند خود و دیگران را از قرار گرفتن در معرض بیماری های عفونی، آلرژن ها، سموم و سایر مواد خطرناک محافظت کنند.

اجزاء ایمنی زیستی

یکی از اصول کلیدی ایمنی زیستی ارزیابی ریسک است. قبل از انجام هر گونه آزمایش یا کار با مواد بیولوژیکی، ارزیابی خطرات احتمالی ضروری است. این شامل شناسایی خطرات مرتبط با عامل بیولوژیکی خاص و ارزیابی احتمال و عواقب هرگونه حادثه یا حادثه بالقوه است.

بر اساس ارزیابی ریسک، اقدامات مهار مناسب اجرا می شود. این اقدامات برای جلوگیری از انتشار تصادفی عوامل بیولوژیکی در محیط و محافظت از پرسنل آزمایشگاه در برابر قرار گرفتن در معرض طراحی شده است. مهار را می توان از طریق ترکیبی از کنترل های مهندسی، مانند کابینت های ایمنی زیستی و هودهای دود، و همچنین کنترل های اداری، مانند آموزش و روش های عملیاتی استاندارد به دست آورد.

سطوح ایمنی زیستی (BSLs) یک سیستم طبقه بندی شناخته شده است که برای دسته بندی آزمایشگاه ها و تأسیسات تحقیقاتی بر اساس سطح مهار مورد نیاز استفاده می شود. چهار سطح ایمنی زیستی وجود دارد که از BSL-1 (کمترین خطر) تا BSL-4 (بالاترین خطر) را شامل می شود. سطح مناسب توسط عامل بیولوژیکی خاص مورد استفاده و ماهیت کار در حال انجام تعیین می شود.

علاوه بر اقداماتی کنترلی، تجهیزات حفاظت فردی PPE) ) نقش مهمی در ایمنی زیستی ایفا می کند. تجهیزات حفاظت فردی شامل مواردی مانند دستکش، روپوش آزمایشگاهی، محافظ چشم و محافظ تنفسی است. این اقدامات حفاظتی به حداقل رساندن خطر مواجهه با عوامل بیولوژیکی و تضمین ایمنی پرسنل آزمایشگاه کمک می کند.

مدیریت صحیح زباله یکی دیگر از جنبه های مهم ایمنی زیستی است. زباله های بیولوژیکی باید به روشی ایمن و مناسب دفع شوند. این ممکن است بسته به ماهیت زباله شامل اتوکلاو، تصفیه شیمیایی یا سوزاندن باشد. پیروی از پروتکل های تعیین شده برای دفع زباله به جلوگیری از انتشار عوامل بیولوژیکی بالقوه مضر در محیط کمک می کند.

آموزش از اجزای حیاتی ایمنی زیستی می باشد. برای پرسنل آزمایشگاه ضروری است که قبل از کار با مواد بیولوژیکی، آموزش جامعی در مورد روش ها و روش های ایمن دریافت کنند. این شامل درک خطرات مرتبط با عوامل خاص، دانستن نحوه استفاده صحیح از PPE و آشنایی با روش های واکنش اضطراری است.

نظارت و بازرسی های منظم برای اطمینان از انطباق با مقررات و دستورالعمل های ایمنی زیستی انجام می شود. این شامل بازرسی های معمول از امکانات آزمایشگاهی، تجهیزات، و شیوه ها برای شناسایی هر گونه مسائل بالقوه یا زمینه های بهبود است. با حفظ فرهنگ ایمنی و بهبود مستمر، آزمایشگاه ها می توانند خطرات را به حداقل برسانند و ایمنی زیستی کلی را افزایش دهند.

نتیجه گیری

ایمنی زیستی یک جنبه حیاتی از تحقیقات علمی و کار آزمایشگاهی است. این شامل اجرای شیوه ها و پروتکل هایی برای جلوگیری از انتشار تصادفی عوامل بیولوژیکی مضر و محافظت از محققان، محیط زیست و عموم مردم است. آزمایشگاه ها با انجام ارزیابی ریسک، اجرای اقدامات مناسب مهار، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی، مدیریت صحیح پسماندها، ارائه آموزش و آموزش و انجام نظارت و بازرسی منظم می توانند بالاترین سطح ایمنی زیستی را تضمین کنند.

 

"شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا(باما HSE)، دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد."

نظرات و پیشنهادات

  • سعید
    1402-03-29 12:52:43

    با سلام، شاید بتوان دوره‌ها را با عنوان فراگیرتر هم نامگذاری کرد و رشته‌های بیشتری که موضوع با آنها ارتباط دارد، دربرگیرد. برای نمونه دوره ایمنی زیستی در علوم پزشکی را من که رشته‌ام شیمی است شرکت کردم و مفید بود و بسیار با رشته ما وابستگی و پیوند داشت و در ارتباط با مواد و آزمایشگاه‌های شیمی هم بود.

  • پاسح کارشناس سایت

    با سلام ضمن تشکر از نظر جنابعالی انشالله شما هم بتوانید در معرفی کردن مدرس به مجموعه باما HSE یاری بفرمایید.

  • حیدر مرادی
    1402-05-16 12:29:39

    سلام . امکان دارد دوره را بصورت آفلاین ببینیم و گواهی دوره را دریافت کنیم ؟

  • پاسح کارشناس سایت

    جهت شرکت در دوره آفلاین و دریافت راهنمایی بیشتر با شماره 09190422780 تماس بگیرید تا تیم باماHSE به شما کمک کنند.