عنوان دوره آموزشی: راهکارهای مداخله ای در پیشگیری از مخاطرات خانه تکانی و حوادث چهارشنبه سوری
وبینار آموزشی با حضور
دکتر حسن جانفدا: دکترای تخصصی مدیریت بهداشت و درمان، مدیر گروه مدیریت کاهش خطر در حوادث و بلایا، دانشگاه علوم پزشکی یزد
گواهی پایان دوره توسط شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا صادر می گردد. این شرکت دارای دارای مجوز آموزشی از مرکز تحقیقات وزارت کار و سازمان فنی و حرفه ای کشور می باشد.
دوره آفلاین: اگر امکان شرکت در دوره آنلاین راهکارهای مداخله ای در پیشگیری از مخاطرات خانه تکانی و حوادث چهارشنبه سوری را نداشته اید، جهت شرکت در دوره آفلاین و دریافت راهنمایی بیشتر با شماره 09190422780 تماس بگیرید تا تیم باما HSE به شما کمک کنند.
با عنایت به وبینار فوق، مطلب زیر می تواند برای شما مفید باشد.
پیشگیری از مخاطرات حوادث چهارشنبه سوری
چهارشنبه سوری یکی از سنت های قدیمی ما ایرانیان است که در زمان های گذشته در حد یک آتش بازی مختصر در نقاط از پیش تعیین شده اجرا می گردید و هدف نهایی آن پاک سازی محیط زندگی و برطرف نمودن کدورت های فی مابین اقوام بود تا به هنگام فرارسیدن عید نوروز با دلی پاک و به دور از هرگونه کینه توزی و خصومت شروع سال جدید را جشن بگیرند. متاسفانه در سال های اخیر مراسم سنتی و زیبای این شب، رنگ دیگری به خود گرفته و تبدیل به بازی های خطرناک با مواد منفجره و محترقه گردیده است. آتش زدن بوته های خشک و پریدن از روی آتش به تجمع جوانان در خیابان ها، آتش زدن فشفشه و منفجر کردن ترقه و پرتاب سیگارت تبدیل شده است که می تواند خطرات متعددی را برای بسیاری از هموطنان عزیزمان به دنبال داشته باشد.
محتوای آموزشی مرتبط: مدیریت حوادث چهارشنبه سوری (پیشگیری و مقابله)
آمارها نشان می دهند که 48 درصد آسیب دیدگان چهارشنبه سوری در گروه سنی10 تا20 سال قرار دارند و بیشترین گروه ( بیش از 34درصد آسیب دیدگان)، دانش آموزان بوده اند، لذا آسیبهای ناشی از مواد محترقه و منفجره یا آتش افروزی چهارشنبه سوری، تهدیدی جدی برای سلامتی افراد (خصوصاً کودکان و نوجوانان) است و هرگونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه سوری می تواند زیان های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را در پی داشته باشد.
یکی از عوامل ضروری برای پیشگیری از حوادث و اتفاقات، ارتقای سطح آگاهی مردم و خصوصاً گروههای در معرض خطر است. معلومات، آگاهی ها، نگرش، اعتقادات و باورهای افراد در مورد هر موضوعی نظیر حوادث چهارشنبه سوری عوامل مستعدکننده رفتار سالم و پیشگیری از این حوادث را تشکیل می دهد. این عوامل در فرد ایجاد انگیزه می نمایند تا رفتار خود را تغییر دهد و از بروز این حوادث جلوگیری نماید
آموزش سبب افزایش آگاهی ها در این زمینه می گردد، نگرش های مطلوب را برمی انگیزد و نهایتاً مهارت ها و رفتارهای پیشگیری از حوادث مذکور را تشکیل می دهد. هر اندازه افراد درباره عواملی نظیر ترقه، مواد منفجره و محترقه دیگر و آتش بازی، که احتمال وقوع حادثه را افزایش می دهند، بیشتر بدانند در آن صورت بهتر خواهند توانست از احتمال وقوع این حوادث پیشگیری نمایند. برای پیشگیری از حوادث اسفناکی که در مراسم آتش افروزی چهارشنبه سوری احتمال وقوع آن می رود، می توان از مدل پیشگیری از حوادث بهره جست.
محتوای آموزشی مرتبط: نگاهی خلاقانه: برای حفظ ایمنی در آیین کهن چهارشنبه سوری
برای این منظور باید مراحل زیر را طی نمود:
- آموزش والدین: والـدین نه تنها نیازمند آمـوزش درباره خطراتی هستند که در سایه استفاده از مواد منفجره و آتش افروزی فرزندان آنها را تهدید می کند، بلکه به همان اندازه نیز نیازمند به آموزش درباره مشکالتی هستند که کودکان در یادگیری راجع به این خطرات، با آنها مواجه می باشند. والدین باید در این راستا مسئولیت بیشتری را بپذیرند و بیشتر به فکر سالمت کودکان خود باشند.
- آموزش به کودکان و نوجوانان: کودکان ذاتاً کنجکاو هستند و همزمان با رشد آنها برکنجکاوی و رشد مهارتهایشان افزوده می شود که این امر آنها را در معرض خطر قرار می دهد. برنامه هایی که برای حفاظت بچه ها در مقابل صدمات صورت می گیرد بایستی کنجکاوی آنها و تغییرات مداوم در مهارتهای آنها را در نظر بگیرد.باید کودکان و نوجوانان را تشویق کرد که از حوادث درک خوبی داشته باشند و به آنها آموزش داد که آنها در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتش بازی آسیب پذیر هستند.
- اقدامات محیطی: نوع اسباب بازیها (نظیر ترقه، فشفشه، مواد محترقه)، لوازم بازی، زمین ها و میدان های مختلف تفریح در این زمینه، می توانند از عوامل ایجاد حوادث باشند. در واقع اقدامات محیطی، به فراهم آوردن منابع و تسهیلات لازم برای یک رفتار صحیح (نظیر استفاده درست از مواد محترقه و ترقه و...( اشاره می کند و در مورد موضوع مورد بحث، امکانات و تسهیالت می تواند خود ترقه های استاندارد، محیط ها و زمین هایی برای ترقه بازی، آتش بازی و حتی قیمت های مربوط به مواد محترقه و منفجره استاندارد باشد که فراهم نمودن این امکانات و تسهیلات نقش اساسی در کاهش حوادث چهارشنبه سوری دارد.
محتوای آموزشی مرتبط: اصول ایمنی و پیشگیری از حوادث در ایام پایان سال (خانه تکانی- چهارشنبه سوری)
"شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا، دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد."
رشته های دانشگاهی مرتبط
مهندسی سوانح ، سلامت در بلایا و فوریت ها ، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ، مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) ، سلامت در حوادث و بلایا ، روانشناسی سلامت ، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی ، مددکاری اجتماعی ، ایمنی، سلامت و محیط زیست و صنایع (HSE) ، امداد و نجات شهری ، امداد سوانح ، اطفا حریق شهری ،