معرفی رشته مکانیک ماشین های زراعی و باغی، مقطع کاردانی

کاردانی مکانیک- مکانیک ماشین های زراعی و باغی
در ترویج کشاورزی مکانیزه، استفاده از تراکتور، ماشینآلات و تجهیزات و فناوریهای نوین و ارائه خدمات پس از فروش، از ضروریات به شمار میرود. تربیت نیروی کاردانی که توانایی کافی در به کارگیری این تجهیزات و اجرای برنامههای مکانیزاسیون داشته باشد، برای جامعه کشاورزی مخصوصا در زمینه زراعت و باغبانی لازم و ضروری است. هدف از ایجاد این رشته، تربیت کاردانهای آگاه و متخصصی است که بتوانند در اجرای مکانیزاسیون کشاورزی فعالیت نمایند.
دروس تخصصی رشته
دروس تخصصی که دانشجویان در طول تحصیل در رشته دوره کاردانی مکانیک-مکانیک ماشین های زراعی و باغی میگذرانند، در حیطه موضوعات اصلی مکانیک و کشاورزی است. برخی از عناوین این دروس اصلی و تخصصی شامل: دروس زراعت و باغبانی عمومی، برق و الکترونیک در ماشینهای زراعی، باغی و آبیاری، شناخت، کاربرد و تعمیر ماشینهای خاکورزی و کاشت، کاربرد مکانیزاسیون در زراعت و باغبانی و... می باشد.
بازار کار و آینده شغلی
دانشآموختگان این رشته میتوانند در بخش های زیر به فعالیت مشغول شوند:
- کاربرد، نگهداری و تعمیر تراکتور و تیلر
- کاربرد، نگهداری و تعمیر ماشین های زراعی و باغی
کارشناسان و فارغالتحصیلان این رشته همچنین میتوانند در تعاونیها، کشت و صنعتها، مزارع و باغات، تعمیرگاه واحدهای تولیدی و خدماتی بخش خصوصی و دولتی، شبکه خدمات پس از فروش، کارخانجات تولیدکننده ماشینهای زراعی و باغی تحت عنوان تعمیرکار ماشینهای زراعی و باغی مشغول بهکار شوند. کسانی که از طبیعت و فعالیت کشاورزی لذت میبرند، این رشته میتواند گزینه مناسبی برای ورود به دانشگاه باشد.
این موارد بخشی از حوزههای کاری فارغالتحصیلان رشته کاردانی مکانیک-مکانیک ماشین های زراعی و باغی است. اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرف گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست.