معرفی رشته برق و تأسیسات، مقطع کاردانی

کاردانی فنی برق و تأسیسات
تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و همه کشورها باید خود را با تکنولوژی های جدید وفق بدهند. یکی از تکنولوژی های مهمی که در کشورمان ایران مورد نیاز است و روی آن سرمایه گذاری می شود، پروژه برقی کردن خطوط راه آهن است. برای انجام این پروژه بزرگ، نیاز به افراد متخصصی است تا بتوانند این تکنولوژی را پیاده سازی کنند و در مراحل بعدی از این تأسیسات نگهداری کنند. برای تأمین افراد متخصص، رشته کاردانی فنی برق و تأسیسات، تأسیس گردید. فارغ التحصیلان این رشته باید بتوانند که اشکالات عمومی برق و تأسیسات و یا اشکلالات تخصصی در تأسیسات برقی راه آهن را برطرف کنند.
دروس تخصصی رشته
دروس تخصصی که دانشجویان در طول تحصیل در رشته کاردانی فنی برق و تأسیسات می گذرانند، بسته به دو گرایش آن، متفاوت است. گرایش برق و تأسیسات دو گرایش مختلف این رشته هستند که در ذیل به طور جداگانه به دروس تخصصی هرکدام اشاره می شود:
دروس تخصصی گرایش برق: الکتروتکنیک، ماشین های الکتریکی، روشنایی فنی و پروژه، ترانسفورماتور و تجهیزات پست، تولید و حفاظت سیستم های الکتریکی و سایر دروس مربوطه
دروس تخصصی گرایش تأسیسات: انتقال حرارت، تأسیسات حرارتی و پروژه، تأسیسات آبرسانی و پروژه، تأسیسات برودتی و پروژه و سایر دروس مربوطه
برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
بازار کار و آینده شغلی
دانش آموختگان این رشته می توانند در بخش های زیر مشغول به فعالیت شوند:
- رفع اشکالات برقی در ایستگاه های خط راه آهن در مناطق مختلف کشور
- سرپرستی اکیپ های تعمیراتی و یا اجرائی در خطوط برقی و یا تأسیسات واگن ها
فارغالتحصیلان این رشته می توانند در نقش های اجرایی در راه آهن جمهوری اسلامی ایران، وزارت نیرو (مترو)، مشغول به کار شوند. علاوه براین، این افراد می توانند در پست تأسیسات، در سایر شرکت های خصوصی و دولتی، به شغل موردنظر خود دست پیدا کنند.