معرفی رشته مهندسی برق، مقطع کارشناسی پیوسته

هدف این رشته، تربیت افراد متخصصی است که بتوانند با آگاهی علمی و فنی کافی از عهده وظایف طراحی، بهرهبرداری و توسعه، نظارت و مدیریت و نگهداری از سیستم های الکتریکی در زمینه های الکتریکی در زمینه های مرتبط برآیند و آماده ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر باشند.
گسترش و نفوذ روزافزون فناوری و دانش مهندسی برق در ابعاد صنعتی، تولیدی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خدماتی یکی ازدلایل ایجاد این رشته است. علاوه بر این، لزوم نوآوری و به روزرسانی آن ها جهت ارتقا کیفی و توسعه توانایی بهره برداری از مواهب و استعدادها در این زمینه ها و لزوم همگانی با پیشرفت های جهانی در این حیطه ها، از دلیل های مهم تاسیس رشته مهندسی برق است.
دروس تخصصی و گرایش ها
دروس تخصصی که دانشجویان در طول تحصیل در رشته مهندسی برق می گذرانند، در حیطه مهندسی برق است. دروس تخصصی این رشته بسته به گرایش های مختلف، متفاوت است که به بعضی از عناوین دروس هریک از گرایش ها در ذیل اشاره می شود:
گرایش الکترونیک: پروژه کارشناسی، مدارهای مخابراتی، الکترونیک3، طراحی سیستمهای ریزپردازند های، فیزیک الکترونیک، مدارهای پالس و دیجیتال
گرایش قدرت: ماشینهای الکتریکی، الکترونیک صنعتی، تاسیسات الکتریکی، خفاظت و رله
گرایش کنترل: سیستم های کنترل مدرن، ابزار دقیق، جبر خطی، کنترل صنعتی، سیستم های کنترل دیجیتال
گرایش مخابرات: مدارهای انتخابی، ریز موج و آنتن، میدان ها و امواج، مخابرات دیجیتال، پردازش سیگنال های دیجیتال
بازار کار و آینده شغلی
دانش آموختگان این رشته می توانند در نقش اجرایی و پژوهشی به فعالیت بپردازند که شرح فعالیت های آن به صورت زیر است:
نقش اجرایی
- انجام کار گروهی
- مهارت کافی در شناخت، نحوه عملکرد و چگونگی نگهداری و بهره برداری سیستم ها، اجرای پروژه ها در گرایش مربوطه به ویژه به صورت گروهی
- فراگیری مستمر، شناسایی و بهره برداری تکنولوژی های جدید به ویژه فناوری اطلاعات و ارزیابی آن ها به منظور کاربرد در طرح و توسعه و نوآوری
نقش پژوهشی
- شرکت در پروژه های صنعتی تحقیقاتی و بررسی های فنی در زمینه گرایش تخصصی
موقعیت های شغلی رشته مهندسی برق در بخش های دولتی و مؤسسات غیردولتی
فارغالتحصیلان این رشته می توانند بسته به نوع گرایشی که دارند در بخش های مختلفی مشغول به کار شوند برای مثال دانش آموختگان گرایش قدرت می توانند در نیروگاه های برق، وزارت نیرو استخدام شوند. و یا فارغ التحصیلان گرایش الکترونیک، در شرکت هایی که در زمینه برنامه نویسی فعال هستند و یا شرکت هایی که روی طراحی های برد الکترونیکی کار می کنند مشغول به کار شوند.
این موارد بخشی از حوزه های کاری فارغ التحصیلان رشته مهندسی برق است، اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرفاً گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست.