معرفی رشته توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث، مقطع کاردانی ناپیوسته

کاردانی ناپیوسته حرفه ای توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث

همه جهان در زمان ­های مختلف دچار بحران و حادثه می ­شوند و در این میان، افراد زیادی دچار معلولیت می شوند، افراد متعددی خانه و کاشانه خود را ازدست می­ دهند و به انواع مشکلات روحی و جسمی دچار می ­شوند. تأمین سلامت و شرایط زندگی مناسب برای افراد حادثه ­دیده یکی از مهم ­ترین فعالیت­ های هر کشوری می­ باشد. با توجه به ­اینکه کشور ما یک کشور حادثه ­خیر می­ باشد، رشته توانمندسای آسیب دیدگان در حوادث، می ­تواند به کمک نهادهای دولتی و خصوصی باشد. فارغ­ التحصیلان این رشته، می ­توانند با کسب اطلاعات دقیق از جمعیت حادثه ­دیده، تعداد معلولین، ارزیابی مراکز توانبخشی، ارجاع افراد معلول به منظور شروع یا ادامه بازتوانی، به مردم حادثه ­دیده کمک کنند.

دروس تخصصی رشته

دروس تخصصی که دانشجویان در طول تحصیل در رشته توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث می‌ گذرانند عبارتند از: روانشناسی معلولین، مدیریت بحران، فوریت های پزشکی.

برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته به لینک زیر مراجعه نمایید:

کاربرد HSE در توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث

بررسی واحدهای درسی دانشجویان کاردانی ناپیوسته حرفه ای توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث نشان می دهد که این دانشجویان واحدهایی نظیر فوریت های پزشکی در بلایا، کمک های اولیه، شناخت انواع سوانح، حمایت های روانی اجتماعی، حمایت های حیاتی در مصدومیت های ناشی از تروما، کارکرد تجهیزات مراکز توانبخشی، وسایل کمکی و اعضای مصنوعی، پاسخگویی به سوانح، رویکرد های خدمات توانبخشی برای آسیب دیدگان در حوادث، کاربینی و کارورزی را می گذرانند.

بدیهی است در طی دوران تحصیل در این دروس، دانشجویان در معرض خطراتی بوده و لذا باید جنبه ها و ملاحظات ایمنی و HSE را به شدت رعایت نمایند. نظر به اینکه فارغ التحصیلان این رشته، در حوزه های حوادث، بلایا و امداد و نجات شاغل می شوند، لذا رعایت مسائل ایمنی و بهداشت شغلی پس از فارغ التحصیلی نیز به شدت ضروری می باشد.

اعتقاد ما بر این است، آشنایی دانشجویان کاردانی ناپیوسته حرفه ای توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث با کسب و کارهای فعال در حوزه‌های مختلف ایمنی و HSE و گذراندن دوره های ایمنی بسیار ارزشمند است. شما می توانید با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما آشنا شوید و با صرف وقت و هزینه کمتر، خدمات و محصولات مرتبط با ایمنی و بهداشت مورد نیازتان را در اختیار داشته باشید.

بازار کار و آینده شغلی

دانش‌ آموختگان این رشته می‌ توانند در بخش های زیر مشغول به فعالیت شوند:

  • گزارش­ نویسی و مستندسازی، ارائه گزارش نتایج کار
  • انجام کار گروهی، سازماندهی و اداره کردن افراد تحت سرپرستی
  • اجرای الزامات بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)
  • راهنمای و مشاوره خانواده ­های آسیب­ دیدگان در بحران­ ها و بلایا
  • شناسایی ظرفیت­ های توانبخشی منطقه
  • مدیریت کمک­ های انسان­ دوستانه مرتبط با توانبخشی در شرایط بحران
  • آموزش مهارت­ های تخصصی و عمومی به افراد تحت سرپرستی خود
  • آموزش ارتباط موثر برای انجام کارهای گروهی به افراد گروه
  • انجام مطالعات و تحقیقات مختلف در زمینه توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث
  • مشارکت در پروژه‌ های تحقیقاتی

فارغ‌ التحصیلان این رشته می‌ توانند در نقش‌ های اجرایی، آموزشی و پژوهشی در ادارات و سازمان ­هایی که در شرایط اضطرار حافظ سلامتی و امنیت مردم هستند مشغول به کار شوند. سازمان­ هایی مانند هلال ­احمر، سازمان بهزیستی، سازمان مدیریت بحران، از جمله ادارات دولتی هستند که فارغ التحصیلان این رشته می ­توانند در آن ­ها کار کنند. هم­چنین این افراد به ­عنوان کاردان توانبخشی در سازمان­ های مردم نهاد نیز می­ توانند استخدام شوند. این موارد بخشی از حوزه‌ های کاری فارغ‌التحصیلان رشته توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث است، اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرفاً گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست.

بررسی واحدهای درسی دانشجویان کاردانی ناپیوسته حرفه ای توانمندسازی آسیب دیدگان در حوادث نشان دهنده این است که برخی از این واحدها با کسب و کارهای معرفی شده در سایت نمایشگاه مجازی باما مرتبط می باشد. به عنوان مثال دانشجویان در طی دوران تحصیل واحدهایی نظیر بهداشت عمومی، روانشناسی عمومی، روانشناسی معلولین، شناخت انواع سوانح، مدیریت بحران، حمایت های روانی اجتماعی، پاسخگویی به سوانح، بهداشت و تغذیه در سوانح را می گذرانند.

بخشی از کسب و کارهای مرتبط با واحدهای درسی این رشته که در راستای اهداف و برنامه های  نمایشگاه مجازی باما می باشد عبارتند از:

یکی از اهداف نمایشگاه مجازی باما HSE ایجاد تعامل بین واحدهای درسی گذرانده شده در دوران تحصیلات دانشجویی و شرکت ­ها و مشاغلی است که در سطح کشور در حال فعالیت می­ باشند. در واقع دانشجویان رشته ­های مختلف اگر در طی دوران تحصیل و پس از آن با شرکت­ ها و مؤسسات فعال مرتبط با رشته خود آشنا شده و به نحوی مطلوب در قالب کارآموزی، کارورزی، کارشناس فرایند، نماینده شرکت، کارشناس تحقیق و توسعه و کارشناس بهره ­­بردار با شرکت­ ها و مؤسسات در ارتباط باشند، تجربیات خوبی را می­ توانند کسب کنند و آینده شغلی بهتری خواهند داشت.

ما در نمایشگاه مجازی باما به منظور توانمندسازی شما دانشجویان عزیز، ایده کارپوشه الکترونیک دانشجوی خلاق را مطرح و ساختار آن را از طریق مجله علمی خبری باما در اختیار شما قرار دادیم تا در طی دوران تحصیل در دانشگاه، خلاقانه درس بخوانید و به پرورش ایده های خود جهت داشتن آینده شغلی بهتر بپردازید.

علاوه بر موارد فوق در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی و مراکز مشاوره شغلی و کاریابی معرفی شده اند که ارتباط با این مجموعه ها نیز می‌تواند به داشتن آینده شغلی بهتر برای شما کمک کند.

 

نظرات و پیشنهادات