معرفی رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک، مقطع کارشناسی ارشد

مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک

 کارشناسی ارشد مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک

برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک، شامل مجموعه ای از آموزش های تخصصی است که در جهت کسب دانش و استفاده بهینه از فن آوری‌های موجود در علوم خاک برنامه ریزی شده است. دانشجویان در این رشته ضمن یادگیری دروس تخصصی، مهارت‌های لازم جهت انجام تحقیقات و به کارگیری نتایج تحقیقات در عرصه‌های عملی مدیریت شیمی خاک، حاصلخیزی خاک و کاربرد زیست فناوری را در جهت بهینه‌سازی تغذیه گیاه و افزایش تولید محصول کسب خواهند نمود. این رشته شامل دو گرایش "شیمی، حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه" و "بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک" خواهد بود. هدف از این دوره‌ی آموزشی تربیت کارشناسان ارشد در رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری برای مدیریت فنی و پژوهشی خاک مرتبط با حاصلخیزی و زیست فناوری خاک است.

با توجه به اهمیت خاک به عنوان یکی از سه رکن اصلی طبیعت و عامل اصلی در تأمین نیاز غذایی بشر و ضرورت توجه به استفاده بهینه از منابع خاک در تولیدات کشاورزی تعلیم و تربیت نیروهای توانمند متخصص و متعهد که بتوانند در اجرای طرح‌های حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه و کاربرد زیست فناوری در علوم خاک، بهره برداران، مدیران اجرایی و برنامه ریزان را راهنمایی کنند از ضروریات تأسیس این دوره است. همچنین با توجه به وجود زمینه‌های مختلف فعالیت در این رشته آموزش و تحقیقات تخصصی در گرایش‌های مختلف آن می تواند منجر به تربیت نیروی انسانی با توانایی‌ها و قابلیت های بالاتری گردد.

دروس تخصصی رشته

تعداد واحدهای درسی در دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک، 3۲ واحد است که شامل 18 واحد تخصصی، 8 واحد اختیاری و 6 واحد پایان نامه است.

دروس اختصاصی این دوره عبارتند از؛ مدیریت تغذیه گیاه، حاصلخیزی خاک پیشرفته، شیمی خاک پیشرفته، روابط بیولوژیک خاک و گیاه و روش‌های پیشرفته آماری، سمینار و روش تحقیق.

برای مشاهده کامل دروس می توانید از لینک زیر استفاده کنید:

بازار کار و آینده شغلی

فارغ التحصیلان این دوره قادر خواهند بود در امور آموزشی، تحقیقات، برنامه ریزی و اجرایی در رشته مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک فعالیت نمایند و به عنوان کارشناس ارشد در حوزه های مختلف، مسئولیت هماهنگی و مدیریت را به عهده داشته باشند. کارشناسان ارشد این رشته توانایی مدیریت و اجرای طرح های تحقیقاتی را در سطح منطقه‌ای و ملی بر اساس نیاز کشور خواهند داشت. این فارغ التحصیلان همچنین می توانند نیاز بخش خصوصی را در زمینه ارائه خدمات مشاوره ای و تخصصی مرتبط با بهره برداری از منابع خاک و افزایش توان تولید تأمین نمایند.

نظرات و پیشنهادات