معرفی رشته تکنولوژی پرتوشناسی، مقطع کارشناسی پیوسته

تکنولوژی پرتوشناسی

کارشناسی پیوسته تکنولوژی پرتوشناسی

علم پرتوشناسی یکی از شاخه های علوم پزشکی بوده و جایگاه ویژه‌ای در امر تشخیص و درمان بیماری‌ها و نهایتاً سلامت انسان‌ها دارد. برنامه آموزشی مقطع کارشناسی پیوسته در راستای تربیت کارشناسان پرتوشناسی با توانمندی مناسب جهت استفاده از دستگاه ها و فناوری های جدید در زمینه تصویربرداری پزشکی طراحی شده است. هدف اصلی این برنامه عبارت است از، آماده‌سازی زمینه جهت کسب تجارب آموزشی و شایستگی های مورد نیاز جهت عملکرد مؤثر تحت عنوان کارشناس و تکنولوژیست ماهر در بخش‌های تصویربرداری پزشکی. در این دوره دانشجویان تجارب نظری و بالینی در زمینه‌های مختلف و تصویربرداری از روش های ساده و روتین رادیوگرافی تا تکنیک های پیشرفته تصویربرداری از جمله توموگرافی کامپیوتری، تصویربرداری با استفاده از تشدید مغناطیسی هسته اتم، فراصوت و... را به دست خواهند آورد.

تاریخچه کارشناسی پیوسته تکنولوژی پرتوشناسی

 از زمان نصب اولین دستگاه رادیولوژی در سال ۱۳۱۰ توسط دانشمند بزرگ ایرانی مرحوم پروفسور محمود حسابی در ایران، تحولات تکنیکی و فناوری های جدید در زمینه علوم تصویربرداری پزشکی باعث گردیده تا رشته تکنولوژی پرتوشناسی جایگاه ویژه‌ای را در تشخیص زود هنگام، به موقع و دقیق بسیاری از بیماری ها در دنیا و ایران کسب نماید. در سال های نه چندان دور، این رشته جزء رشته‌های صرفاً پاراکلینیک محسوب می گردید و با ابزار و وسایل مکانیکی و آنالوگ و با استفاده از فیلم‌های پرتونگاری با حساسیت نه چندان بالا و استفاده از مواد کنتراست زا و اغلب  روش‌های تهاجمی و دردناک در تشخیص بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما امروزه با استفاده از سیستم‌های مدرن تصویر برداری از جمله دستگاه های تصویربرداری دیجیتال، ماموگرافی دیجیتال، آنژیوگرافی دیجیتال با سابتراکشن، توموگرافی کامپیوتری مارپیچی و سونوگرافی می‌توان با دقت و سرعت بیشتر به تشخیص بیماری ها دست یافت.

دروس تخصصی رشته

دروس تخصصی این رشته عبارتند از: فیزیک عمومی، بهداشت عمومی، زبان تخصصی، آناتومی ۱ و۲ و ۳، فیزیولوژی، زیست شناسی سلولی، آسیب شناسی عمومی، اخلاق حرفه‌ای، مدیریت بیمارستانی و رفتار سازمانی، اصطلاحات پزشکی در رادیولوژی، فیزیک پرتوها، فیزیک پرتوشناسی تشخیصی، بیماری شناسی، مراقبت از بیمار در بخش تصویربرداری پزشکی، دزیمتری پرتوهای یونیزان، حفاظت در برابر پرتوهای یونیزان در بخش های پرتوشناسی تشخیصی و...

برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

بازار کار و آینده شغلی

دانش آموختگان دوره کارشناسی تکنولوژی پرتوشناسی می‌توانند در بخش های پرتوشناسی دارای نقش های مراقبتی، اجرایی، مدیریتی و ارتباطی باشند.

نظرات و پیشنهادات