معرفی رشته تولیدات باغی، مقطع کاردانی
کاردانی تولیدات باغی
کشور عزیزمان ایران با دارا بودن اقلیم های متفاوت در چهارگوشه اش و کاشت محصولات متنوع در سراسر کشور، جایگاه ویژه ای را در زمینه کشاورزی دارد. کشور ایران پتانسیل بالایی در تولید محصولات باغی دارد و با صادرات محصولات خود، در حوزه کشاورزی جز ده کشور اول دنیا محسوب میشود. درحال حاضر، مهمترین و اقتصادی ترین بخش کشاورزی در کشور ما، بخش تولیدات باغی می باشد. رشته تولیدات باغی، به تربیت کاردان های فنی می پردازد که در حوزه کشاورزی-تولیدات باغی، دارای مهارت کافی برای ارتقا سطح کشاورزی کشور باشند.
دوره کاردانی فنی تولیدات باغی به رشته ای اطلاق می شود که حاوی مجموعه اطلاعاتی از علوم و فن آوری در زمینه های به زراعی (کاشت، داشت و برداشت)، به نژادی، کنترل و گواهی بذر و نگهدای تولیدات باغی باشد.
دروس تخصصی رشته
دروس تخصصی این رشته عبارتنداز: سبزیکاری، عملیات سبزیکاری، میوه کاری، عملیات میوه کاری، گیاهان دارویی، عملیات گیاهان دارویی، گلکاری، فناوری پس از برداشت محصولات باغی، کنترل آفات گیاهان باغی، آزمایشگاه کنترل آفات گیاهان باغی، کنترل بیماری های گیاهان باغی، آزمایشگاه کنترل بیماری های گیاهان باغی، شناسایی و کترل علف های هرز، آزمایشگاه شناسایی و کترل علف های هرز.
برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته به لینک زیر مراجعه نمایید:
کاربرد HSE در رشته کاردانی تولیدات باغی
بررسی واحدهای درسی دانشجویان رشته کاردانی تولیدات باغی نشان میدهد که این دانشجویان واحدهای عملی نظیر آزمایشگاه گیاهشناسی، آزمایشگاه شیمی، کارگاه ماشینهای باغبانی، آزمایشگاه خاکشناسی، عملیات باغبانی، سبزیکاری، عملیات سبزیکاری، عملیات آبیاری، میوهکاری، عملیات میوهکاری، عملیات گلکاری، آزمایشگاه فناوری پس از برداشت محصولات باغی، آزمایشگاه کنترل آفات گیاهی، آزمایشگاه کنترل بیماریهای گیاهان باغی، آزمایشگاه شناسایی و کنترل علفهای هرز، کاربینی و کارورزی ۱ و ۲ را میگذرانند. بدیهی است در طی دوران تحصیل در این دروس عملی، دانشجو در معرض خطراتی بوده و لذا باید جنبه ها و ملاحظات ایمنی، بهداشتی و HSE مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال دانشجویان باید مباحث ایمنی آزمایشگاه را بدانند و در محیط آزمایشگاه و در بازدیدها مسائل ایمنی و بهداشت و HSE را به شدت رعایت نمایند.
نظر به اینکه فارغ التحصیلان این رشته پس از فارغ التحصیلی نیز در محیط های کشاورزی شاغل می شوند، لذا آشنایی به مسائل ایمنی و بهداشت شغلی در کشاورزی پس از فارغ التحصیلی نیز به شدت سودمند می باشد. به عنوان مثال کنترل علفهای هرز یکی از حیطههای فعالیت فارغالتحصیلان این رشته میباشد که نیازمند به کارگیری انواع سمهای کشاورزی است و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی هنگام کار کشاورزی الزامی میباشد؛ لذا به کارگیری مسائل HSE در هنگام کار ضروری میباشد. اعتقاد ما بر این است، آشنایی دانشجویان کاردانی تولیدات باغی با مفاهیم HSE و کسب و کارهای فعال در حوزههای مختلف ایمنی و HSE بسیار ارزشمند است و میتواند به ارتقای سلامت دانشجویان و فارغالتحصیلان کمک کند. شما میتوانید با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما آشنا شوید و با صرف وقت و هزینه کمتر خدمات و محصولات مرتبط با ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی مورد نیازتان را در اختیار داشته باشید. به علاوه آشنایی با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما و حضور در دوره های آموزشی آنلاین رایگان و همچنین مشاهده فیلم دوره های آموزشی قبل در توانمندسازی و مهارت افزایی شما دوستان دانشجو مفید باشد. بخشی از دورههای آموزشی آنلاین رایگان که با رشته تولیدات باغی مرتبط میباشند، عبارتاند از:
- آشنایی با مفاهیم و اصول ارزیابی اثرات توسعه بر محیط، کلید اصلی توسعه سبز
- ارزیابی و مدیریت ریسک، چالش ها و راهکارها
- کارگاه یک روزه وسایل حفاظت فردی
- ایمنی، امنیت، تاب آوری
همچنین دانشجویان کاردانی تولیدات باغی میتوانند با مراجعه به مجله علمی خبری موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما و مطالعه مقالات مرتبط قبل از ورود به محیط کار به اطلاعات لازم دسترسی پیدا کنند. برخی از مقالات مرتبط با رشته تولیدات باغی عبارتاند از:
- تجهیزات حفاظت فردی و نکات ایمنی و بهداشتی در کار کشاورزی
- مدیریت ایمنی و ارزیابی ریسک در کشاورزی
- آشنایی با ویژگی های لباس کار ایمنی به منظور انتخاب و خرید
- معرفی کتاب: مبانی استفاده مجدد از فاضلاب
بازار کار و آینده شغلی رشته کاردانی تولیدات باغی
دانش آموختگان رشته کاردانی تولیدات باغی میتوانند در بخش های زیر مشغول به فعالیت شوند:
- گزارش نویسی و مستندسازی، ارائه گزارش نتایج کار
- کاشت، داشت و برداشت انواع محصولات باغی
- سرپرستی واحدهای تولید کننده محصول باغی
- توانایی کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی
- توانایی در بسته بندی، فرآوری اولیه و بازاریابی گیاهان دارویی
- توانایی کاشت، داشت و برداشت انواع گیاهان آپارتمانی و شاخه بریده
- توانایی بسته بندی و بازاریابی گل
- کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز باغ
- آموزش روشهای مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز به سایر کشاورزان
- آموزش نحوه کاشت، داشت و برداشت محصولات مختلف به سایر کشاورزان
- انجام مطالعات و تحقیقات مختلف در زمینه فناوریهای نوین تولیدات باغی
- مشارکت در پروژه های تحقیقاتی نظیر آزمایش محصولات جدید در اقلیم های متفاوت
کارشناسان و فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان باغبان باغ میوه، سبزیکار، کاردان فنی فرآوری محصولات باغی، تولیدکننده گیاهان دارویی، گلکار، کنترل کننده آفات، بیماری ها و علف های هرز در باغ ها مشغول به کار شوند. کسانی که از طبیعت و فعالیت کشاورزی لذت می برند، این رشته میتواند گزینه مناسبی برای ورود به دانشگاه باشد.
بررسی واحدهای درسی دانشجویان کاردانی تولیدات باغی نشاندهنده این است که برخی از این واحدها با کسب و کارهای معرفی شده در سایت نمایشگاه مجازی باما مرتبط میباشد. به عنوان مثال دانشجویان در طی دوران تحصیل واحدهایی نظیر آزمایشگاه گیاهشناسی، کنترل بیماریهای گیاهان باغی، آزمایشگاه شیمی، کارگاه ماشینهای باغبانی، شناسایی و کنترل علفهای هرز، آزمایشگاه خاکشناسی، آزمایشگاه ژنتیک و اصلاح نباتات، عملیات باغبانی، فناوری پس از برداشت محصولات باغی، سبزیکاری، عملیات سبزیکاری، عملیات آبیاری، میوهکاری، عملیات میوهکاری، عملیات گلکاری، آزمایشگاه فناوری پس از برداشت محصولات باغی، آزمایشگاه کنترل آفات گیاهی، آزمایشگاه کنترل بیماریهای گیاهان باغی، آزمایشگاه شناسایی و کنترل علفهای هرز را میگذرانند.
بخشی از کسب و کارهای مرتبط با واحدهای درسی این رشته که در راستای اهداف و برنامه های نمایشگاه مجازی HSE باما میباشد، عبارتند از:
کشاورزی و منابع طبیعی:
- طراحی، تأمین تجهیزات و اجرای سیستمهای آبیاری
- تأمین کود، سم و سایر خدمات کشاورزی
- مشاورین کشاورزی و منابع طبیعی
آلودگی خاک:
آموزش و مشاوره HSEE:
سایر کسب و کارهای مرتبط نمایشگاه با ما HSE:
این موارد بخشی از حوزههای کاری فارغالتحصیلان رشته کاردانی تولیدات باغی است؛ اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرف گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست. در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از سازمان های مردم نهاد (NGO)، انجمن های علمی، انجمن ها، کانون ها و سازمان های صنفی نیز معرفی شده اند. آشنایی دانشجویان عزیز با این گروه ها نیز می تواند به آینده شغلی آنها کمک نماید. یکی از اهداف نمایشگاه مجازی باما HSE ایجاد تعامل بین واحدهای درسی گذرانده شده در دوران تحصیلات دانشجویی و شرکتها و مشاغلی است که در سطح کشور در حال فعالیت میباشند. در واقع دانشجویان رشتههای مختلف اگر در طی دوران تحصیل و پس از آن با شرکتها و مؤسسات فعال مرتبط با رشته خود آشنا شده و به نحوی مطلوب در قالب کارآموزی، کارورزی، کارشناس فرایند، نماینده شرکت، کارشناس تحقیق و توسعه و کارشناس بهرهبردار با شرکتها و مؤسسات در ارتباط باشند، تجربیات خوبی را میتوانند کسب کنند و آینده شغلی بهتری خواهند داشت.
علاوه بر موارد فوق در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی و مراکز مشاوره شغلی و کاریابی معرفی شده اند که ارتباط با این مجموعه ها نیز میتواند به داشتن آینده شغلی بهتر برای شما کمک کند.
ما در نمایشگاه مجازی باما به منظور توانمندسازی شما دانشجویان عزیز، طرح کاد پلاس را در 5 گام مطرح نمودیم تا در طی دوران تحصیل در دانشگاه، خلاقانه درس بخوانید و به پرورش ایده های خود جهت داشتن آینده شغلی بهتر بپردازید. در اوقات فراعت خود به کسب مهارت و تجربه بپردازید و آینده شغلی بهتری داشته باشید.
1400-09-17 00:00:44
رشته خیلی خوبیه بنظرم
باسلام ضمن تشکر از حسن توجه شما،در معرفی سایت باما به دوستان ما را همراهی بفرمایید.