معرفی رشته فناوری جوش، مقطع کارشناسی ناپیوسته

کارشناسی ناپیوسته مهندسی فناوری جوش
هدف از این رشته، تربیت مهندسان فناوری جوش می باشد تا به موازات مهندسین علمی مرتبط با این رشته به منظور استفاده بهینه از شرایط موجود صنایع در مشاغل اجرایی از قبیل بهرهبرداری، تعمیر و نگهداری، سفارش ماشین آلات، نصب و احداث تأسیسات و یا طراحی محصولاتی که نیاز به دانش تئوریک بسیار بالا و تجهیزات پیچیدهای فنی ندارد به فعالیت بپردازند.
دروس تخصصی رشته
دروس تخصصی رشته عبارتند از: متالورژی جوشکاری فولادهای کربنی و کم آلیاژ، متالورژی جوشکاری فولادهای پر آلیاژ، متالورژی جوشکاری تعمیری، متالورژی جوشکاری فلزات غیر آهنی، لحیم کاری سخت و نرم، ارزیابی کیفی، اصول تضمین کیفیت در جوشکاری، طراحی و محاسبه بر اساس کد، انتخاب فرآیندهای جوشکاری، کاربرد استاندارد، تنش های پسماند و کنترل پیچیدگی، فرآیندهای جوشکاری ویژه، اصول محاسبه و طراحی جوش.
برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
کاربرد HSE در فناوری جوش
بررسی واحدهای درسی دانشجویان رشته کارشناسی ناپیوسته مهندسی فناوری جوش نشان میدهد که این دانشجویان واحدهای عملی نظیر عملیات حرارتی جوش، لحیمکاری سخت و نرم، آز روشهای غیرمخرب و کارورزی را میگذرانند. بدیهی است که این دانشجویان در طی دوران تحصیل و پس از آن با مخاطرات مختلفی در ارتباط میباشند، لذا دانشجو در معرض خطر بوده و باید جنبه ها و ملاحظات ایمنی و آموزش HSE مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال دانشجویان باید در هنگام کار در آزمایشگاه و یا هنگام انجام کارهای عملی، مسائل ایمنی را به شدت رعایت کنند.
نظر بر اینکه فارغالتحصیلان کارشناسی ناپیوسته مهندسی فناوری جوش، در محیطهایی شاغل میشوند که امکان وقوع حوادث ناشی از کار وجود دارد؛ باید با رعایت نکات ایمنی، اثر آسیبهای جانی و مالی را به حداقل برسانند. برای مثال اگر فرد در هنگام جوشکاری و ساخت قطعات، تجهیزات، ماشینآلات صنعتی، اسکلتهای فلزی و... به نکات ایمنی توجه نکند و یا از تجهیزات حفاظت فردی و تجهیزات ایمنی به درستی استفاده نکند، امکان بر جای ماندن اثرات جبرانناپذیر زیاد میشود. اعتقاد ما بر این است، آشنایی دانشجویان رشته فناوری جوش با مفاهیم HSE و کسب و کارهای فعال در حوزههای مختلف ایمنی و HSE بسیار ارزشمند است و میتواند به ارتقای سلامت دانشجویان و فارغالتحصیلان کمک کند. شما میتوانید با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما آشنا شوید و با صرف وقت و هزینه کمتر خدمات و محصولات مرتبط با ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی مورد نیازتان را در اختیار داشته باشید. به علاوه آشنایی با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما و حضور در دوره های آموزشی آنلاین رایگان و همچنین مشاهده فیلم دوره های آموزشی قبل نظیر کلیاتی در خصوص حوادث کاری و مسئولیت اشخاص، ایمنی و بهداشت کار برای کارگران تحت پوشش پیمانکاران، نکات کاربردی پیشگیری از حوادث، روشهای نوین کار ایمن در ارتفاع، الزامات بهداشتی ایمنی و محیطزیست(HSE) پیمانکاران میتواند در توانمندسازی و مهارت افزایی شما دوستان دانشجو مفید باشد.
همچنین دانشجویان رشته فناوری جوش با مراجعه به مجله علمی خبری موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما و مطالعه مقالات مرتبط نظیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) در صنعت و دانشگاه، میتوانند قبل از ورود به محیط کار به اطلاعات لازم دسترسی پیدا کنند.
بازار کار و آینده شغلی
فارغ التحصیلان رشته کارشناسی ناپیوسته فناوری جوش می توانند در بخشهای زیر مشغول به فعالیت شوند:
- مهندس جوش
- طراح جوش
بررسی واحدهای درسی دانشجویان رشته کارشناسی ناپیوسته فناوری جوش نشان دهنده این است که برخی از این واحدها با کسب و کارهای معرفی شده در سایت نمایشگاه مجازی باما مرتبط میباشد. به عنوان مثال دانشجویان در طی دوران تحصیل واحدهایی نظیر تنشهای پسماند و کنترل پیچیدگی، متالوژی جوشکاری تعمیری، ارزیابی کیفی، انتخاب فرایندهای جوشکاری، توزیع حرارت در جوشکاری، ترمودینامیک و سینتیک مواد، اصول خوردگی و حفاظت، عملیات حرارتی جوش را میگذرانند. بخشی از کسب و کارهای مرتبط با واحدهای درسی رشته فناوری جوش که در راستای اهداف و برنامه های نمایشگاه مجازی HSE باما میباشد، عبارتند از:
بهداشت:
سایر کسب و کارهای مرتبط نمایشگاه با ما HSE:
- شرکتها و مؤسسات آموزش و مشاوره HSEE
- مشاوران مدیریت بحران و شرایط اضطراری
- مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه
- پردازش و بازیافت پسماند
- ارائه سیستمها و راهحلهای ایمنی در محیطکار
- تأمین، شارژ و تست هیدروستاتیک کپسول اطفای حریق
- مراکز، شرکت ها و مطب های ارائه دهنده خدمات طبکار
این موارد بخشی از حوزههای کاری فارغالتحصیلان رشته کارشناسی ناپیوسته فناوری جوش است. اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرف گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست. در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از سازمان های مردم نهاد (NGO)، انجمن های علمی، انجمن ها، کانون ها و سازمان های صنفی نیز معرفی شده اند. آشنایی دانشجویان عزیز با این گروه ها نیز می تواند به آینده شغلی آنها کمک نماید.
یکی از اهداف نمایشگاه مجازی باما HSE ایجاد تعامل بین واحدهای درسی گذرانده شده در دوران تحصیلات دانشجویی و شرکتها و مشاغلی است که در سطح کشور در حال فعالیت میباشند. در واقع دانشجویان رشتههای مختلف اگر در طی دوران تحصیل و پس از آن با شرکتها و مؤسسات فعال مرتبط با رشته خود آشنا شده و به نحوی مطلوب در قالب کارآموزی، کارورزی، کارشناس فرایند، نماینده شرکت، کارشناس تحقیق و توسعه و کارشناس بهرهبردار با شرکتها و مؤسسات در ارتباط باشند، تجربیات خوبی را میتوانند کسب کنند و آینده شغلی بهتری خواهند داشت.
علاوه بر موارد فوق در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی و مراکز مشاوره شغلی و کاریابی معرفی شده اند که ارتباط با این مجموعه ها نیز میتواند به داشتن آینده شغلی بهتر برای شما کمک کند. ما در نمایشگاه مجازی باما به منظور توانمندسازی شما دانشجویان عزیز، طرح کاد پلاس را در 5 گام مطرح نمودیم تا در طی دوران تحصیل در دانشگاه، خلاقانه درس بخوانید و به پرورش ایده های خود جهت داشتن آینده شغلی بهتر بپردازید. در اوقات فراعت خود به کسب مهارت و تجربه بپردازید و آینده شغلی بهتری داشته باشید.