معرفی رشته ارزیابی فناوری سلامت (H. T. A)، مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته

کارشناسی ارشد ناپیوسته ارزیابی فناوری سلامت (H. T. A)

رشته ارزیابی فناوری سلامت یکی از علم‌های چند رشته‌ای می‌باشد که به بررسی فناوری‌های جدید در حیطه سلامت (از جمله تشخیص و درمان) می‌پردازد. در دنیای امروز سلامت انسان‌ها نتیجه تقابل میان منابع موجود، فناوری‌ها و مداخلات اعمال شده و نیازهای واقعی انسان‌ها می‌باشد. با پیشرفت دانش و افزایش نوآوری‌ها ناگزیر به انتخاب از میان فناوری‌ها هستیم.

تاریخچه کارشناسی ارشد ناپیوسته ارزیابی فناوری سلامت (H. T. A)

رشته ارزیابی فناوری سلامت رشته‌ای بسیار جدید می‌باشد که به علت پیشرفت روزافزون علوم و فناوری و همچنین افزایش توجه به سایر جنبه‌های فناوری پزشکی موجب ظهور و پیشرفت به این رشته شده است. هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا علاوه بر مراکز دانشگاهی که وظیفه آموزش و انجام H. T. A را دارند، مراکز و آژانس های مجزا از دانشگاه هم به فعالیت انجام مطالعات H. T. A می‌پردازند، که کلیه این پیشرفت‌ها نتیجه توجه به عملکرد و تصمیم گیری بر اساس شواهد می‌باشد.

دروس تخصصی رشته

دروس تخصصی این رشته عبارتند از: اصول ارزیابی فناوری سلامت، اصول اپیدمیولوژی 2، روش های آماری در تحقیقات سلامت 2، روش های تحقیق کیفی، مدیریت و ارزیابی سازمانی، ارزشیابی اقتصادی خدمات بهداشتی و درمانی، تخصیص منابع نظام سلامت و تحلیل بازار فناوری ها، مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز، انتقال دانش حاصل از ارزیابی فناوری سلامت، استانداردها مقررات حقوقی و جنبه‌های اخلاقی فن آوری های سلامت، فناوری های بیمارستانی، کارآموزی و پایان نامه.

برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

کاربرد HSE در ارزیابی فناوری سلامت

بررسی واحدهای درسی دانشجویان رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته ارزیابی فناوری سلامت نشان می‌دهد که این دانشجویان واحدهای عملی نظیر ارزشیابی اقتصادی خدمات بهداشتی درمانی، انتقال دانش حاصل از ارزیابی فناوری سلامت، مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز و کارآموزی را می‌گذرانند. بدیهی است در طی دوران تحصیل در این دروس عملی و بازدیدهای میدانی، دانشجو در شرایط عملی قرار می‌گیرد و  باید جنبه‌ها و ملاحظات ایمنی و HSE مورد توجه قرار گیرد. نظر به اینکه فارغ التحصیلان این رشته در حوزه تهیه شواهد علمی در راستای افزایش سطح سلامت انسان‌ها شاغل می‌شوند، لذا رعایت مسائل HSE پس از فارغ‌التحصیلی نیز به شدت ضروری می‌باشد. شما می‌توانید با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما آشنا شوید و با صرف وقت و هزینه کمتر، خدمات و محصولات مرتبط با ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی مورد نیازتان را در اختیار داشته باشید.به علاوه آشنایی با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما و حضور در دوره های آموزشی آنلاین رایگان و همچنین مشاهده فیلم دوره های آموزشی قبل در توانمندسازی و مهارت افزایی شما دوستان دانشجو مفید باشد. بخشی از دوره‌های آموزشی آنلاین رایگان که با رشته ارزیابی فناوری سلامت مرتبط می‌باشند، عبارت‌اند از:

بازار کار و آینده شغلی

فارغ‌التحصیلان رشته ارزیابی فناوری سلامت می‌توانند در بخش های زیر مشغول به فعالیت شوند:

  •  مشاور در بهره برداری از فناوری ها در بخش‌های دولتی و خصوصی در خصوص اخذ تصمیمات مبتنی بر شواهد علمی و هموار نمودن مسیر آن 
  •   طراحی و انجام H. T. A  و آموزش سایر مطالب مرتبط با آن به افراد دیگر 
  •  به عنوان پژوهشگر در دانشگاه و مراکز تحقیقاتی در بخش‌های دولتی و خصوصی به توسعه روش های H. T. A متناسب با شرایط کشور می‌پردازند

بررسی واحدهای درسی دانشجویان کارشناسی ارشد ناپیوسته ارزیابی فناوری سلامت نشان‌دهنده این است که برخی از این واحدها با کسب و کارهای معرفی شده در سایت نمایشگاه مجازی باما مرتبط می باشد. به عنوان مثال دانشجویان در طی دوران تحصیل واحدهایی نظیر فناوری تجهیزات پزشکی، ارزشیابی اقتصادی خدمات بهداشتی درمانی، اصول ارزیابی فناوری سلامت، کلیات مفاهیم سلامت، مدیریت و ارزیابی سازمانی، انتقال دانش حاصل از ارزیابی فناوری سلامت، تحلیل سیاست‌های سلامت، مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز، اقتصاد بهداشت و تصمیم‌گیری بالینی مبتنی بر شواهد را می‌گذرانند. بخشی از کسب و کارهای مرتبط با واحدهای درسی این رشته که در راستای اهداف و برنامه های نمایشگاه مجازی HSE باما می‌باشد، عبارتند از:

آموزش و مشاوره HSEE:

سایر کسب و کارهای مرتبط نمایشگاه با ما HSE:

این موارد بخشی از حوزه‌های کاری فارغ‌التحصیلان رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته ارزیابی فناوری سلامت است؛ اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرف گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست. در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از سازمان های مردم نهاد (NGO)، انجمن های علمی، انجمن ها، کانون ها و سازمان های صنفی نیز معرفی شده اند. آشنایی دانشجویان عزیز با این گروه ها نیز می‌تواند به آینده شغلی آنها کمک نماید.

یکی از اهداف نمایشگاه مجازی باما HSE ایجاد تعامل بین واحدهای درسی گذرانده شده در دوران تحصیلات دانشجویی و شرکت‌ها و مشاغلی است که در سطح کشور در حال فعالیت می‌باشند. در واقع دانشجویان رشته‌های مختلف اگر در طی دوران تحصیل و پس از آن با شرکت‌ها و مؤسسات فعال مرتبط با رشته خود آشنا شده و به نحوی مطلوب در قالب کارآموزی، کارورزی، کارشناس فرایند، نماینده شرکت، کارشناس تحقیق و توسعه و کارشناس بهره‌بردار با شرکت‌ها و مؤسسات در ارتباط باشند، تجربیات خوبی را می‌توانند کسب کنند و آینده شغلی بهتری خواهند داشت.

علاوه بر موارد فوق در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه‌ای از مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی و مراکز مشاوره شغلی و کاریابی معرفی شده اند که ارتباط با این مجموعه ها نیز می‌تواند به داشتن آینده شغلی بهتر برای شما کمک کند. ما در نمایشگاه مجازی باما به منظور توانمندسازی شما دانشجویان عزیز، طرح کاد پلاس را در 5 گام مطرح نمودیم تا در طی دوران تحصیل در دانشگاه، خلاقانه درس بخوانید و به پرورش ایده‌های خود جهت داشتن آینده شغلی بهتر بپردازید. در اوقات فراعت خود به کسب مهارت و تجربه بپردازید و آینده شغلی بهتری داشته باشید.

نظرات و پیشنهادات