معرفی رشته طراحی محیط زیست، مقطع کارشناسی ارشد

طراحی محیط زیست

کارشناسی ارشد طراحی محیط زیست

روند توسعه شهرنشینی در دنیای امروز و رشد سریع جمعیت از یک طرف و پیشرفت تکنولوژی و کاربرد آن در جهت بهره برداری از محیط طبیعی و روند تخریب محیط زیست و همچنین مصرف بی رویه منابع طبیعی از طرف دیگر، تعادل نسبی موجود میان انسان و محیط زیست طبیعی را که طی قرون گذشته وجود داشته بر هم زده و موقعیتی بس دشوار و قابل تعمق را در مقابل انسان امروزی قرار می دهد. به همین خاطر است که علوم محیط زیست از اهمیت ویژه ای در جهت شناسایی محدودیت های محیط زیست و جستجو راه حل هایی برای ادامه حیات و تأمین شرایط زندگی سالم برای ساکنین امروز کره خاکی و نسل های آینده در مجموعه علوم برخوردار می‌شود و شناخت امکانات و محدودیت های محیط جزء ضروریات هر نوع برنامه ریزی عمرانی و توسعه اقتصادی اجتماعی قرار می‌گیرد، به عبارت دیگر چگونگی بقای مردم یک کشور و در نهایت جهان بستگی به نحوه نگرش و افزایش دانش های محیطی و به کار بستن آن پیدا می‌کند. علوم محیط زیست امروزه وسعت زیادی پیدا کرده و دارای شاخه های تخصص بسیاری گشته است. در این راستاست که تأسیس رشته های علمی تأمین کننده نیازهای نیروی انسانی آگاه و متخصص در زمینه های علوم زیست می‌تواند در رأس برنامه های آموزش قرار گیرد. 

طراحی محیط، رشته‌ای است که هدف آن تربیت متخصصینی است که بتوانند رابطه‌ای مناسب میان محیط انسان ساخت و محیط طبیعی برقرار کند و تعادل محیط طبیعی را تداوم بخشند، چه این رابطه در حوزه یک شهر باشد، چه در حوزه یک منطقه و همچنین بتواند با شناخت عناصر محیط طبیعی به مرمت و بهسازی این محیط در فضاهای شهری و غیر شهری بپردازند، یا به عبارت دیگر امر ساختن، توسعه و حفظ کردن فضای طبیعی مورد نیاز انسان امروزی بپردازند.

 

دروس تخصصی رشته

تعداد واحدهای درسی دوره کارشناسی ارشد طراحی محیط زیست، 38 واحد می باشد: دروس اجباری ۲۵ واحد، دروس اختیاری ۷ واحد و پایان نامه ۶ واحد

دروس تخصصی این رشته عبارتند از: گیاه شناسی و پوشش گیاهی، طراحی فضای سبز (طراحی کاشت)، اصول و مبانی طراحی محیط، تحلیل و ارزیابی مناظر، تکنیک های طراحی محیط، مرمت و بهسازی محیط، باغ سازی در ایران، کارگاه طراحی محیط و کاربرد کامپیوتر در طراحی محیط.

بازار کار و آینده شغلی

فارغ التحصیلان این رشته به عنوان مهندس طراح محیط شناخته می‌شوند و در بخش های زیر می توانند به فعالیت مشغول شوند:

  • طراحی فضای سبز در مقیاس خرد و کلان و پارک های درون شهری و برون شهری و فضاهای تفریحی
  •  طراحی محوطه های صنعتی و طراحی فضاهای طبیعی در مجتمع های زیستی و مجموعه های مسکونی
  • شناخت سیستم های طبیعی و عناصر زنده محیط
  • توانایی جهت تهیه برنامه، طرح و نظارت در اجرا در زمینه های حرفه ای
  • دانش لازم جهت برقراری ارتباط میان نیازهای محیط مصنوع و محیط طبیعی

 

نظرات و پیشنهادات