معرفی رشته مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی)، مقطع کارشناسی ناپیوسته

مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی)

کارشناسی ناپیوسته حرفه ای مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی)

دوره کارشناسی ناپیوسته حرفه ای مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی) مجموعه ای از قابلیت ها است که دست یافتن به آنها نیاز به گذراندن دروس نظری و عملی است، که فرد را برای حل مسائل روانی- اجتماعی حادثه‌دیدگان، پیشگیری از فرسودگی های مزمن در افراد حادثه دیده، کاهش بروز عوارض روانی ناشی از بلایا و حوادث غیرمترقبه، تقویت مهارت‌های اجتماعی بازماندگان و کمک به جامعه آسیب دیده برای سازماندهی مجدد، خود یاری و بازسازی جامعه آسیب دیده، افزایش توان انطباق و آماده‌سازی بازماندگان و... آماده می‌کند.

 

دروس تخصصی رشته

دروس تخصصی این رشته عبارتند از: مدیریت استرس در بحران، روش های مددکاری روانی- اجتماعی، فردی-گروهی در سوانح، مشاوره گروهی در بحران، گزارش نویسی و مستند سازی، برنامه ریزی اجتماعی پس از سوانح، مهارت های ارتباطی با آسیب دیدگان، توانمندسازی گروه‌های هدف آسیب پذیر (زنان، کودکان، سالمندان)، مداخلات روانشناختی در بحران، رفتار درمانی پس از بحران و بازی درمانی پس از بحران.

برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

کاربرد HSE در مددکاری روانی-اجتماعی در بحران

بررسی واحدهای درسی دانشجویان کارشناسی ناپیوسته مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی) نشان می‌دهد که این دانشجویان واحدهای درسی نظیر کمک‌های اولیه روانشناختی، مدیریت استرس در بحران، کارکرد روابط انسانی در بحران، مهارت‌های ارتباطی با آسیب‌دیدگان را می‌گذرانند. بدیهی است که این دانشجویان در طی دوران تحصیل و پس از آن با مسائل مربوط به سوانح طبیعی و بحران در ارتباط می‌باشند، لذا دانشجو باید جنبه‌ها و ملاحظات مربوط به حوزه فعالیتی خود را قرار دهند. به عنوان مثال دانشجویان باید در هنگام فراگیری روش‌های مددکاری در بحران و ابزارهای مورد استفاده در مددکاری بحران‌، الزامات HSE را مورد توجه خود قرار دهند. نظر بر اینکه فارغ‌التحصیلان این رشته، در محیط‌هایی شاغل می‌شوند که همواره با اثرات بحران و سوانح طبیعی در ارتباط می‌باشند، رعایت الزامات بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست ضروری می‌باشد. اعتقاد ما بر این است، آشنایی دانشجویان کارشناسی ناپیوسته مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی) با مفاهیم HSE و کسب و کارهای فعال در حوزه‌های مختلف ایمنی و HSE بسیار ارزشمند است و می تواند به ارتقای سلامت دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کمک کند.  شما می توانید با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما آشنا شوید و با صرف وقت و هزینه کمتر خدمات و محصولات مرتبط با ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی مورد نیازتان را در اختیار داشته باشید. به علاوه آشنایی با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما و حضور در دوره های آموزشی آنلاین رایگان و همچنین مشاهده فیلم دوره های آموزشی قبل در توانمندسازی و مهارت افزایی شما دوستان دانشجو مفید باشد. بخشی از دوره‌های آموزشی آنلاین رایگان که با رشته مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی) مرتبط می‌باشند، عبارت‌اند از:

بازار کار و آینده شغلی

فارغ التحصیلان رشته مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی) می‌توانند در بخش‌های زیر مشغول به فعالیت شوند:

  • مددکار اجتماعی در سوانح طبیعی
  •  ارائه خدمات مناسب و بهنگام با توجه به شرایط موجود در سوانح
  • توانمندسازی گروه‌های هدف آسیب‌پذیر پس از بحران
  •  شناسایی گروه‌های آسیب دیده ناشی از سوانح طبیعی

بررسی واحدهای درسی دانشجویان کارشناسی ناپیوسته مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی)نشان دهنده این است که برخی از این واحدها با کسب و کارهای معرفی شده در سایت نمایشگاه مجازی باما مرتبط می باشد. به عنوان مثال دانشجویان در طی دوران تحصیل واحدهایی نظیر کمک‌های اولیه روانشناختی، مددکاری در بحران، مدیریت استرس در بحران، فنون تسهیل‌گری، کارکرد روابط انسانی در بحران، روش‌های مددکاری روانی اجتماعی فردی/گروهی در سوانح، مهارت‌های ارتباطی با آسیب‌دیدگان، برنامه‌ریزی اجتماعی پس از سوانح را می‌گذرانند. بخشی از کسب و کارهای مرتبط با واحدهای درسی این رشته که در راستای اهداف و برنامه های نمایشگاه مجازی HSE باما می‌باشد، عبارتند از:

کسب و کارهای مرتبط نمایشگاه با ما HSE:

این موارد بخشی از حوزه‌های کاری فارغ‌التحصیلان رشته کارشناسی ناپیوسته مددکاری روانی- اجتماعی در بحران (سوانح طبیعی) است. اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرف گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست. در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از سازمان‌های مردم نهاد (NGO)، انجمن های علمی، انجمن‌ها، کانون‌ها و سازمان‌های صنفی نیز معرفی شده اند. آشنایی دانشجویان عزیز با این گروه‌ها نیز می‌تواند به آینده شغلی آنها کمک نماید.

یکی از اهداف نمایشگاه مجازی باما HSE ایجاد تعامل بین واحدهای درسی گذرانده شده در دوران تحصیلات دانشجویی و شرکت‌ها و مشاغلی است که در سطح کشور در حال فعالیت می‌باشند. در واقع دانشجویان رشته‌های مختلف اگر در طی دوران تحصیل و پس از آن با شرکت‌ها و مؤسسات فعال مرتبط با رشته خود آشنا شده و به نحوی مطلوب در قالب کارآموزی، کارورزی، کارشناس فرایند، نماینده شرکت، کارشناس تحقیق و توسعه و کارشناس بهره‌بردار با شرکت‌ها و مؤسسات در ارتباط باشند، تجربیات خوبی را می‌توانند کسب کنند و آینده شغلی بهتری خواهند داشت.

علاوه بر موارد فوق در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی و مراکز مشاوره شغلی و کاریابی معرفی شده اند که ارتباط با این مجموعه ها نیز می‌تواند به داشتن آینده شغلی بهتر برای شما کمک کند. ما در نمایشگاه مجازی باما به منظور توانمندسازی شما دانشجویان عزیز، طرح کاد پلاس را در 5 گام مطرح نمودیم تا در طی دوران تحصیل در دانشگاه، خلاقانه درس بخوانید و به پرورش ایده های خود جهت داشتن آینده شغلی بهتر بپردازید. در اوقات فراعت خود به کسب مهارت و تجربه بپردازید و آینده شغلی بهتری داشته باشید.

کارگاه ها و وبینارهای آموزشی مرتبط


نظرات و پیشنهادات