معرفی رشته علوم و مهندسی آب، مقطع کارشناسی پیوسته
کارشناسی علوم و مهندسی آب
بازنگری در آموزش های دانشگاهی در زمینه آب به طوری که با تغییر و تحولات جهانی و نیازهای روز هماهنگ باشد یک ضرورت اجتنابناپذیر قلمداد میشود. مدیریت یکپارچه منابع آب یکی از چالش های پیچیده است که به عنوان یک اولویت در سیاستگذاریها در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته است. تغییرات در حال وقوع در اقتصاد، تکنولوژی و حتی اقلیم، نیازمند نسل جدیدی از افراد متخصص و متعهد است که در علوم بین رشته ای چون علوم آب، مدیریت و تصمیمگیری آموزش دیده باشند. در واقع نسل آینده تصمیم گیران باید قابلیت تصمیم گیری های بسیار چالش برانگیز را برای توسعه، تخصیص و مدیریت مشکلات بخش آب چه در سطح ملی و منطقه ای و چه در سطح بینالمللی با توجه به ریسک و عدم قطعیت های موجود در شرایط تغییر اقلیم داشته باشند. علاوه بر این، پیچیدگی مسائل آبی ابعاد مسائل را از بخش آب بیرون برده، دامنه وسیعی از سایر علوم به ویژه علوم انسانی نظیر مدیریت، اقتصاد، حقوق، جامعهشناسی و... را نیز در بر میگیرد. از این رو لازم خواهد بود زمینه مداخله و تأثیرگذاری متخصصان سایر رشتهها نیز در مسائل آبی فراهم شود و متقابلاً متخصصان آب نیز توانایی برقراری گفتمان اثربخش را با متخصصان سایر رشته ها به دست آورند.
دروس تخصصی رشته
دروس تخصصی این رشته عبارتند از: هوا و اقلیم شناسی، ایستایی، مکانیک سیالات، رسم فنی و نقشه کشی، نقشه برداری ۱ و ۲، خاکشناسی عمومی، مبانی کشاورزی، مبانی محیط زیست،مبانی و روشهای آبیاری، مبانی زهکشی، هیدرولوژی آب های سطحی، آبهای زیرزمینی، هیدرولیک لوله ها و مجاری بسته، هیدرولیک مجاری روباز، آزمایشگاه هیدرولیک، مقاومت مصالح، مکانیک خاک، مصالح و روش های ساختمانی، طراحی سازه های آبی یک، حفاظت آب و خاک، مهندسی منابع آب، پمپ ها ایستگاه های پمپاژ و پروژه تخصصی کارشناسی
برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته به لینک زیر مراجعه نمایید:
بازار کار و آینده شغلی
در این برنامه آموزشی برای تربیت نیروی انسانی در مقطع کارشناسی دو نوع فارغ التحصیل مورد انتظار است. یک دسته از فارغالتحصیلان که علاوه بر دانش پایه آب به دانش تخصصی در یکی از زمینههای تخصصی مرتبط با آب (مانند آب شهری، آب کشاورزی، سازه های آبی، مهندسی زهکشی و...) در حد مقطع کارشناسی مسلط هستند و دسته دیگر از فارغالتحصیلان که دانش پایه در زمینه آب را دارا می باشند و علاوه بر آن در یک رشته دیگر (مانند رشته علوم انسانی، سایر رشته های مهندسی کامپیوتر و...) دارای دانش و اطلاعات پایه خواهند بود. بدیهی است که انتظارات حرفهای از هر یک از این دو دسته از فارغالتحصیلان متفاوت خواهد بود.