معرفی رشته علوم و مهندسی محیط زیست، مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته

کارشناسی ارشد علوم و مهندسی محیط زیست
دوره کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی محیط زیست یکی از رشته های تخصصی علوم منابع طبیعی است که شامل مجموعهای از علوم و فنون در گرایش های مختلف (مدیریت و حفاظت تنوع زیستی، ارزیابی و آمایش سرزمین و آلودگی محیط زیست) است. برنامه درسی این دوره با توجه به آموزش های ارائه شده در دوره کارشناسی به صورتی تدوین شده است تا پذیرفته شدگان بتوانند در یکی از زمینه های تخصصی با نگرش عمیق تر، دانش و علوم در سطح پیشرفته تر کسب نمایند.
هدف از دوره کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی محیط زیست، تربیت نیروهای متخصصی است که با کسب دانش و فناوری های تخصصی در یکی از گرایش های رشته بتوانند در زمینههای آموزشی، پژوهشی و بهره برداری پایدار از محیط زیست کشور و همچنین امر اجرایی محیط زیست فعالیت نمایند.
دروس تخصصی رشته
دروس تخصصی مشترک همه گرایش های رشته علوم و مهندسی محیط زیست عبارتند از: روش تحقیق، روش های پیشرفته آماری، سیستم اطلاعات جغرافیایی، سنجش از دور تکمیلی و ارزیابی پیامدهای تغییر اقلیم.
برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته به لینک زیر مراجعه نمایید:
ادامه تحصیل و گرایش ها
امکان ادامه تحصیل در این رشته در مقطع دکترای علوم و مهندسی محیط زیست وجود دارد.
کاربرد HSE در علوم و مهندسی محیط زیست
بررسی واحدهای درسی دانشجویان رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته علوم و مهندسی محیطزیست نشان میدهد که این دانشجویان واحدهایی نظیر مکانیابی و طراحی محل دفن پسماند، تحلیل و ارزیابی سیمای محیط، سنجش از دور تکمیلی، پایش آلودگی محیطزیست، تصفیه و بازیافت فاضلاب را میگذرانند. بدیهی است در طی دوران تحصیل در این دروس و بازدیدهای میدانی، دانشجو در معرض خطراتی بوده و لذا باید جنبهها و ملاحظات ایمنی و HSE مورد توجه قرار گیرد. نظر به اینکه فارغ التحصیلان این رشته در زمینه فعالیتهای محیطزیستی و سنجش و ارزیابی آن شاغل میشوند، لذا رعایت مسائل ایمنی پس از فارغالتحصیلی نیز به شدت ضروری می باشد. شما میتوانید با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما آشنا شوید و با صرف وقت و هزینه کمتر، خدمات و محصولات مرتبط با ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی مورد نیازتان را در اختیار داشته باشید.به علاوه آشنایی با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما و حضور در دوره های آموزشی آنلاین رایگان و همچنین مشاهده فیلم دوره های آموزشی قبل در توانمندسازی و مهارت افزایی شما دوستان دانشجو مفید باشد. بخشی از دورههای آموزشی آنلاین رایگان که با رشته علوم و مهندسی محیطزیست عبارت اند از:
بازار کار و آینده شغلی
دانشآموختگان کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی محیط زیست با توجه به مهارتها و دانش هایی که در زمینه تخصصی گرایش های محیط زیست کسب کردند، می توانند به عنوان مربی در مؤسسات آموزشی، کارشناسان ارشد پژوهشی در مؤسسات تحقیقاتی، کارشناس ارشد در سازمان های دولتی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست، استانداری، شهرداری، سازمان ایرانگردی و جهانگردی، شرکتهای خصوصی و... فعالیت نمایند.
بررسی واحدهای درسی دانشجویان کارشناسی ارشد ناپیوسته علوم و مهندسی محیطزیست نشاندهنده این است که برخی از این واحدها با کسب و کارهای معرفی شده در سایت نمایشگاه مجازی باما مرتبط می باشد. به عنوان مثال دانشجویان در طی دوران تحصیل واحدهایی نظیر انرژی و محیطزیست، مکانیابی و طراحی محل دفن پسماند، پایش و کنترل آلودگی هوا، تحلیل و ارزیابی سیمای محیط، ارزیابی پیامدهای تغییر اقلیم، سنجش از دور تکمیلی، مدیریت زیست محیطی منابع آب، پایش آلودگی محیطزیست، مدیریت زیست محیطی سواحل، تصفیه و بازیافت فاضلاب، آلودگی دریا، بازیافت پسماند، آلودگی آب و خاک تکمیلی را میگذرانند.
بخشی از کسب و کارهای مرتبط با واحدهای درسی این رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته علوم و مهندسی محیطزیست که در راستای اهداف و برنامه های نمایشگاه مجازی HSE باما میباشد، عبارتند از:
آلودگی خاک:
آب و فاضلاب:
- مهندسین مشاور آب و فاضلاب
- پایش و پالایش آلودگی رودخانه، دریا و سواحل
- پیمانکاران بهرهبرداری از تأسیسات آب و فاضلاب
- آزمایشگاههای آب و فاضلاب
آلودگی هوا:
مدیریت پسماند:
سایر کسب و کارهای مرتبط با نمایشگاه با ما HSE:
- شرکتها و مؤسسات و مشاوره HSEE
- اشخاص حقیقی فعال در آموزش و مشاوره محیطزیست و انرژی
- مشاورین کشاورزی و منابع طبیعی
- نرمافزارهای بهداشت محیط، محیطزیست و انرژی
این موارد بخشی از حوزههای کاری فارغالتحصیلان رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته علوم و مهندسی محیطزیست است؛ اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرف گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست. در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از سازمان های مردم نهاد (NGO)، انجمن های علمی، انجمن ها، کانون ها و سازمان های صنفی نیز معرفی شده اند. آشنایی دانشجویان عزیز با این گروه ها نیز می تواند به آینده شغلی آنها کمک نماید.
یکی از اهداف نمایشگاه مجازی باما HSE ایجاد تعامل بین واحدهای درسی گذرانده شده در دوران تحصیلات دانشجویی و شرکتها و مشاغلی است که در سطح کشور در حال فعالیت میباشند. در واقع دانشجویان رشتههای مختلف اگر در طی دوران تحصیل و پس از آن با شرکتها و مؤسسات فعال مرتبط با رشته خود آشنا شده و به نحوی مطلوب در قالب کارآموزی، کارورزی، کارشناس فرایند، نماینده شرکت، کارشناس تحقیق و توسعه و کارشناس بهرهبردار با شرکتها و مؤسسات در ارتباط باشند، تجربیات خوبی را میتوانند کسب کنند و آینده شغلی بهتری خواهند داشت.
علاوه بر موارد فوق در سایت نمایشگاه مجازی باما مجموعه ای از مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی و مراکز مشاوره شغلی و کاریابی معرفی شده اند که ارتباط با این مجموعه ها نیز میتواند به داشتن آینده شغلی بهتر برای شما کمک کند.
ما در نمایشگاه مجازی باما به منظور توانمندسازی شما دانشجویان عزیز، طرح کاد پلاس را در 5 گام مطرح نمودیم تا در طی دوران تحصیل در دانشگاه، خلاقانه درس بخوانید و به پرورش ایده های خود جهت داشتن آینده شغلی بهتر بپردازید. در اوقات فراعت خود به کسب مهارت و تجربه بپردازید و آینده شغلی بهتری داشته باشید.