معرفی رشته ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی، مقطع کاردانی

 کاردانی حرفه‌ای ایمنی و بهداشت واحد‌های صنفی

انسان‌ها با ‌توجه به نوع فعالیتی که انتخاب می کنند با برخی از عوامل زیان آور محیط کار مواجه می شوند به گونه‌ای که این عوامل زیان آور از حد تحمل فیزیولوژیک بالا‌تر برود، ایجاد آسیب های شغلی می نماید و از بهره وری نیروی کار می کاهد. با توجه به این موضوع رشته ایمنی و بهداشت در واحدهای صنفی و صنعتی و همه مسائل بهداشتی، پزشکی و ایمنی مشاغل گوناگون را مورد مطالعه و بررسی قرار می دهد و همواره تلاش بر این است که از تأثیر سوء عوامل آسیب زا، از عوامل فیزیکی گرفته تا عوامل شیمیایی، زیست شناختی و ارگونومیک بر فرد جلوگیری شود. این رشته را این‌گونه می‌توان تعریف کرد؛ علم و هنر شناسایی، ارزیابی، ارزشیابی و کنترل همه مخاطراتی که فرد در معرض آن می باشد و باعث پیشگیری از بیماری‌های شغلی و حوادث ناشی از کار گردد.

 

دروس تخصصی رشته

دروس تخصصی رشته کاردانی ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی عبارتند از: عوامل زیان آور محیط کار، عوامل زیان آور شیمیایی، فیزیولوژیک در محیط کار، بیماری ها و معاینات شغلی، بهداشت عمومی (با تکیه بر آب و فاضلاب)، امداد و کمک های اولیه، قانون نظام های صنفی آیین نامه های اجرایی آن، ایمن سازی محیط کار و مشاغل، بازرسی اماکن، ارگونومی، حریق و سیستم های اطفاء، قوانین و مقررات ایمنی و بهداشت در واحدهای صنفی، کاربرد تجهیزات و ابزار سنجش.

برای اطلاع از برنامه آموزشی این رشته به لینک زیر مراجعه نمایید:

کاربرد HSE در رشته کاردانی ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی

بررسی واحدهای درسی دانشجویان رشته کاردانی ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی نشان می‌دهد که این دانشجویان واحدهای عملی نظیر مدیریت عمومی با تکیه بر ایمنی و سلامت حرفه‌ای، عوامل زیان‌آور فیزیکی محیط کار، عوامل زیان‌آور شیمیایی فیزیولوژیک در محیط کار، امداد و کمک‌های اولیه، ایمن‌سازی محیط‌ کار و مشاغل، بازرسی اماکن، ارگونومی، حریق و سیستم‌های اطفاء را می‌گذرانند.

بدیهی است در طی دوران تحصیل در این دروس عملی، دانشجو در معرض مخاطراتی بوده و لذا باید جنبه ها و ملاحظات ایمنی، بهداشتی و HSE مورد توجه قرار گیرد. دانشجویان باید مباحث ایمنی را در واحدهای عملیاتی رعایت نمایند. رعایت نکات ایمنی در محیط‌های ‌کار و مشاغل از اهمیت به‌سزایی برخوردار است. نظر به اینکه فارغ‌التحصیلان این رشته پس از فارغ‌التحصیلی نیز در محیط‌ های کار ممکن است با انواع عوامل زیان‌آور فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مواجه شوند؛ باید با رعایت نکات ایمنی اثر آسیب‌های جانی، مالی و زیست‌محیطی را به حداقل برسانند. اعتقاد ما بر این است، آشنایی دانشجویان کاردانی ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی با مفاهیم HSE و کسب و کارهای فعال در حوزه‌های مختلف ایمنی و HSE بسیار ارزشمند است و می‌تواند به ارتقای سلامت دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته کمک کند و آینده شغلی بهتری داشته باشند.  شما می‌توانید با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما HSE آشنا شوید و با صرف وقت و هزینه کمتر خدمات و محصولات مرتبط با ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی مورد نیازتان را در اختیار داشته باشید. به علاوه آشنایی با کسب و کارهای حوزه HSE موجود در سایت نمایشگاه مجازی باما HSE و حضور در دوره‌های آموزشی آنلاین رایگان و همچنین مشاهده فیلم دوره‌های آموزشی قبل نظیر دوره آموزشی ایمنی عمومی، ارزیابی کمی ریسک، حفاظت از ساختمان در برابر حریق، صدا در محیط کار، روش‌های تجزیه و تحلیل و ارزیابی عوامل زیان‌آور فیزیکی محیط کار می‌تواند در توانمندسازی و مهارت افزایی شما دوستان دانشجو مفید باشد.

بازار کار و آینده شغلی رشته کاردانی ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی

دانش آموختگان می توانند در بخش های زیر مشغول به فعالیت شوند:

  • کاردان بهداشت حرفه ای
  • بهداشت يار کار
  • تکنسین ایمنی
  • بازرسی ایمنی
  • شناخت، بررسی و اندازه گیری عوامل زیان آور موجود در محیط کار
  • ارائه طرح‌های کنترلی و بهسازی محیط کار
  • برنامه ریزی معاینات پزشکی کارکنان
  • برنامه ریزی حفاظت و ایمنی محیط کار و شاغلین
  • برنامه ریزی ایجاد امکانات درمانی و کمک‌های اولیه
  • آموزش ایمنی و بهداشت کارکنان
  • تولید بسته های آموزشی و نرم افزارها و فیلم‌های مرتبط با رشته
  • مشارکت در آموزش کارکنان و جامعه
  • ارائه پروپوزال پژوهشی، سازماندهی، اجرا و ارزشیابی پژوهش‌های مرتبط با رشته

بررسی واحدهای درسی دانشجویان کاردانی ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی نشان دهنده این است که برخی از این واحدها با کسب و کارهای معرفی شده در سایت نمایشگاه مجازی باما HSE مرتبط می باشد. به عنوان مثال دانشجویان در طی دوران تحصیل واحدهایی نظیر ایمنی و بهداشت محیط کار، عوامل زیان‌آور فیزیکی محیط کار، عوامل زیان‌آور شیمیایی فیزیولوژیک در محیط کار، قوانین و مقررات ایمنی و بهداشت در واحدهای صنفی، ایمن‌سازی محیط کار و مشاغل، بهداشت عمومی (با تکیه بر آب و فاضلاب)، بازرسی اماکن و ارگونومی را می‌گذرانند. بخشی از کسب و کارهای مرتبط با واحدهای درسی این رشته که در راستای اهداف و برنامه های نمایشگاه مجازی HSE باما می‌باشد، عبارتند از:

بهداشت

ارائه خدمات بهداشت حرفه‌ای

تأمین تجهیزات سنجش عوامل زیان‌آور محیط کار

تأمين کالا و خدمات ارگونومی

بهداشت اماکن عمومی

 

ایمنی و آتش‌نشانی

تأمین شارژ و تست هیدروستاتیک کپسول اطفای حریق

تأمين لوازم ترافیکی و هشداردهنده

ارزیابی و تأمين تجهیزات اعلام و اطفای حریق

ارائه سیستم‌ها و راه‌حل‌های ایمنی در محیط کار

 

HSEدر منازل، مجتمع‌های اداری و تجاری

بهداشت در منازل، اماکن اداری و تجاری

محیط‌زیست و انرژی در منازل، اماکن اداری و تجاری

 

سایر کسب و کارهای مرتبط نمایشگاه با ما HSE

خدمات فنی و بازرسی HSE

مشاوران مدیریت بحران و شرایط اضطراری

مهندسین مشاور آب و فاضلاب

 

این موارد بخشی از حوزه‌های کاری فارغ‌التحصیلان رشته کاردانی ایمنی و بهداشت واحدهای صنفی است. اما برای داشتن آینده شغلی بهتر، دانشجویان باید به دنبال کسب تجربه و مهارت باشند و صرف گذراندن یک سری دروس تئوری در دانشگاه کافی نیست.

در سایت نمایشگاه مجازی باما HSE مجموعه ای از سازمان های مردم نهاد (NGO)، انجمن های علمی، انجمن ها، کانون ها و سازمان های صنفی نیز معرفی شده اند. آشنایی دانشجویان عزیز با این گروه ها نیز می تواند به آینده شغلی آنها کمک نماید.

یکی از اهداف نمایشگاه مجازی باما HSE ایجاد تعامل بین واحدهای درسی گذرانده شده در دوران تحصیلات دانشجویی و شرکت‌ها و مشاغلی است که در سطح کشور در حال فعالیت می‌باشند. در واقع دانشجویان رشته‌های مختلف اگر در طی دوران تحصیل و پس از آن با شرکت‌ها و مؤسسات فعال مرتبط با رشته خود آشنا شده و به نحوی مطلوب در قالب کارآموزی، کارورزی، کارشناس فرایند، نماینده شرکت، کارشناس تحقیق و توسعه و کارشناس بهره‌بردار با شرکت‌ها و مؤسسات در ارتباط باشند، تجربیات خوبی را می‌توانند کسب کنند و آینده شغلی بهتری خواهند داشت.

ما در نمایشگاه مجازی باما HSE به منظور توانمندسازی شما دانشجویان عزیز، طرح کاد پلاس را در 5 گام مطرح نمودیم تا در طی دوران تحصیل در دانشگاه، خلاقانه درس بخوانید و به پرورش ایده های خود جهت داشتن آینده شغلی بهتر بپردازید. در اوقات فراعت خود به کسب مهارت و تجربه بپردازید و آینده شغلی بهتری داشته باشید.

کارگاه ها و وبینارهای آموزشی مرتبط


کسب و کارهای مرتبط


نظرات و پیشنهادات